Kello: működik a pécsi pont

A szeptemberben induló új tanévtől kezdődően – a módosított tankönyvtörvény értelmében – a Könyvtárellátó NKft. feladata a tankönyvek országos megrendelése, beszerzése, a szállítás megszervezése és a tankönyvek vételárának beszedése. Pécsen is nyitottak irodát. Utánajártunk, mi mindent lehet náluk elintézni.

A zökkenőmentes átállás érdekében a KELLO Budapesten és hat vidéki városban, köztük Pécsett tankönyves ügyfélszolgálati kirendeltségeket nyitott augusztus elején. Az infopontokat általában a tankönyvcsekkek kifizetése, a hiányzó díjbekérő pótlása, a webshopban rendelt könyvek, taneszközök átvétele és egyéb ügyintézés miatt keresik fel az ügyfelek.

Már nyitáskor is többen várakoztak az új pécsi KELLO-pont előtt. Ők egyetértettek abban, hogy szükség van az információs irodára, mert így könnyen elintézhetik az iskolakezdéssel kapcsolatos ügyes-bajos dolgaikat.

– Nagyon jó, mert mi nem kaptunk csekket, az interneten olvastam csak róla. Most viszont el is tudtuk intézni a díjbefizetést – mondta Juhászné Kernya Andrea, az egyik, nyitásra érkező szülő.

Az új tankönyvtörvény célja az egységesítéssel, hogy kizárólag oktatási és szakmai szempontok alapján válasszák és rendeljék az iskolák a tankönyveket. Az infopontokban tájékoztatást tudnak adni arról, hogy ki miért nem kapott tankönyvcsekket, és a hiányzó díjbekérőt is tudják pótolni, de ezeken a pontokon fogadják el a különböző utalványokat is.

 

A KELLO-pontokkal ugyanis országosan 27-re nőtt azoknak a helyeknek a száma, ahol iskolakezdési cafetéria utalvánnyal is ki lehet fizetni a tankönyveket. Az internetes áruház pedig pedagógusoknak, iskolai, települési és intézményi könyvtáraknak, valamint szülőknek és diákoknak biztosít lehetőséget arra, hogy a számukra fontos tankönyveket, szakkönyveket és egyéb segédkönyveket beszerezhessék.

Hirdetés