Húzós nyaruk van

Nem ezen a nyáron mennek hetekig tartó vakációra a pécsi nevesebb popzenészek, ugyanis folyamatosan koncerteznek. Megnéztük, merre volt és hol lesz a Punnany Massif, a 30Y, Halott Pénz és a Psycho Mutants.  

hirdetés

A 30Y-nál például ismét előkerült a torzított gitár és a klasszikus felállásra kiéhezett rajongók meg is kapták a magukét: Beck Zoliék a Szentimentálé és a fivéres formációt követően a jól megszokott csapattal már tavasszal begyújtották a rakétákat, országjáró turnéra indultak. Nyáron pedig felléptek a VOLT-on, az EFOTT-on, a debreceni Campuson és Tusványfürdőn is. Még nem jöhet ugyanakkor lazítás számukra, hiszen az Ördögkatlan, a Sziget és a zamárdi Strand Fesztivál is vár még rájuk.

30y

– A Campus és a VOLT különösen közel állt a szívünkhöz, de meg kell jegyezni: eddig nem futottunk bele nagyobb hibába, pedig ez elkerülhetetlen, ha az ember félszáz koncertet ad egy-két hónapon belül. Nagyon várjuk az Ördögkatlant és a Szigetet – mondja Beck Zoli.

– Mi is ott voltunk az összes nagyobb fesztiválon és a hangsúly a nagyon van. A legjobb élményeinket a Fishingen, a Campuson és a VOLT-on kaptuk – mondja már Felcser Máté, a Punnany Massif legfőbb tartóoszlopa. Hozzátette: óriási megtiszteltetés száumkra, hogy felkérték őket, játszanak ott, ahol magyar csapatnak csak ritkán van szerencséje, a Sziget nagyszínpadán. Augusztus 16-án erre a történelmi pillanatra is sor kerül.

Punnany

Felcser beszámolt arról is, hogy egy nyolc állomásos erdélyi túra is a hátuk mögött van már, de ők is ott lesznek Zamárdiban és Szegeden a SZIN-en is fellépnek.

A pécsi mutánsoknak sem volt sok nyugis hetük a nyár során eddig, pedig ők ősszel még egy 12 állomásos franciaországi turnéra is készülnek. Ahogy azt Jehan Paumero, a Psycho Mutants tangóharmonikása lapunknak mondta, eddig voltak már Fishingen, az A38 koncerthajón, de mennek az Ördögkatlanra is. Nyáron felléptek már az Europavox Fesztiválon is, amelyen egyedüliként képviselték Magyarországot.

Psycho

Az unatkozás a Halott Pénz életébe sem fér bele, hiszen – ahogy azt Marsalkó Dávid mondja – rengeteg helyen voltak már a nyáron, de úgy érzi, a java csak most jön. – Az eszméletlen hangulat és energiák miatt talán a VOLT, a Fishing, és az A38-as koncertünk volt a legemlékezetesebb, de amit talán a legjobban várunk az a Sziget, illetve a Strand Fesztivál, ahol nagyszínpadon lépünk fel. Emellett sok város és koncert vár ránk augusztusban – tette hozzá Marsalkó.

Halott