Képek: megkezdődtek a munkák a József utcában

Időszerűvé vált a régi vezetékek cseréje, ezért ma, azaz április 19-én nagy munkák kezdődtek a belvárosi József utcában. Mutatunk néhány képet az aszfaltbontásról, és a belvárosi parkolási helyzetről.

A napokban írtuk meg: az E.ON Hungária Csoport gáz- és áramhálózati szakemberei, valamint a Tettye Forrásház Zrt. ivóvíz- és szennyvízhálózati szakemberei egy beruházássorozat keretében tervezték meg a közművek cseréjét a belvárosi utcában.

A munkák ma meg is kezdődtek az aszfaltbontással.

A korszerűsítést sajnos csak az autók kizárásával lehetett megoldani, ami azt jelenti, teljes lezárás lesz végig a munkálatok ideje alatt, várhatóan novemberig a kocsik és a hulladékszállítók sem közlekedhetnek az utcában és a parkolás sem lesz lehetséges.

a város és a Biokom parkolóhelyeket biztosít az érintetteknek.

A József utcához legközelebbi utcákban hulladékgyűjtő pontokat alakítottak ki, a parkolás a lakók számára pedig a térképen látható helyeken (Janus Pannonius utca, Rózsakert, Szepessy Ignác utca, Káptalan utca, Király utca, Kazinczy utca, Ágoston tér) már biztosított:

Viszont ahogy azt az autósok tapasztalhatták, emiatt nehézkessé vált a parkolás a belváros több pontján. Az Ágoston térre is kikerült már az a (várakozni tilos) tábla, mely alól azok számítanak kivételnek, akik rendelkeznek II. övezeti engedéllyel, tehát ők parkolhatnak itt.

A munkákról és az ütemtervről itt írtunk részletesebben.

Hirdetés