Kerékpáron érkezik Pécsett a segítség

Több mint kétezer családhoz tudnak könnyebben és gyorsabban eljutni azok a szociális munkások, akik az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Központ által látogatják a nehéz helyzetben élőket. Mostantól tizenöt bringát állítanak szolgálatba.

Lámpákkal is ellátták azokat az új kerékpárokat, amiket mostantól a családsegítő szolgálat szociális munkatársai hajthatnak Pécsett és a környékén. Ezzel könnyebben tudnak eljutni a nehéz helyzetben élő családokhoz – mondta Nagy István az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ igazgatója.

hirdetés
Mostantól a családlátogatásokat biciklikkel is meg tudják oldani a szociális munkások

Az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ Pécsen kívül még három településen: Orfűn, Kővágőszőlősőn és Görcsönyben lát majd el kerékpáros szolgálatot. Összesen 2500 nehéz helyzetben lévő családon tudnak így gyorsabban segíteni. Emellett pedig azt tervezik, hogy a kerékpárokat kirándulások, gyerekprogramok alkalmával is használják.

Őri: Pécsett a családsegítők elsők között járhatnak kerékpárokkal munkába

Őri László, Pécs alpolgármestere az átadón hangsúlyozta: a kezdeményezés azért is egyedülálló, mert ezzel a 15 biciklivel a családsegítő az elsők között csatlakozik a városi zöld munkahelyek kialakításához, hiszen a szociális munkások mostantól autó és tömegközlekedés nélkül is tudják munkájukat végezni. Emellett az is fontos, hogy mindezt magyar bicikliken teszik.

– Pécs támogatásával 1,6 millió forintból, öt férfi és tíz női kerékpár fogja segíteni a szociális munkatársakat. Egyedülálló ez a kezdeményezés, hiszen az első munkahely Pécsett a családsegítő központ, ahol kerékpárral is tudjuk segíteni a munkába jutást, illetve a munkavégzést – mondta. Őri László hangsúlyozta: Pécsett pár hete kezdődött meg az elektromos közbringarendszer kiépítése, így a város hamarosan csökkenteni tudja károsanyag-kibocsátását, a légszennyezettség mértékét és újabb lépést tehet a felé, hogy Pécs egy zöldebb, élhetőbb város legyen.

Hirdetés