“Kérjenek bocsánatot a megsértett nyugdíjasoktól”

Csizi Péter országgyűlési képviselő szerint a Jobbiknak még a kampány kezdete előtt bocsánatot kell kérnie a megsértett mintegy hárommillió magyar nyugdíjastól.

hirdetés

A megyei nyugdíjasszövetségnél tart hétfőn előadást Csizi Péter pécsi országgyűlési képviselő, az esemény előtt rendezett sajtótájékoztatón hangsúlyozta, rendszeresen egyeztetnek az idősek különböző szervezeteivel, meghallgatják a szépkorúak problémáit, és igyekeznek segíteni.

– Van azonban egy ügy, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni: Vona Gábor, a Jobbik elnöke a közelmúltban az időseket sértő bejegyzést tett közzé az egyik közösségi oldalon – közölte Csizi Péter.

Mint mondta, ez olyan súlyú eset, amit még a választási kampány előtt tisztázni kell, hiszen a Jobbik miniszterelnök-jelöltje 3 millió magyar nyugdíjast sértett meg, akik közül több mint 28 ezren pécsiek. Csizi Péter hangsúlyozta, kifejezetten sértőek az olyan mondatok, amiket Vona Gábor leírt, miszerint a nyugdíjasok “szájából szennyvíz folyik”, “szemükben gyűlölet lobog”. A legbántóbb a fideszes képviselő szerint a Jobbik elnökének az a mondata, amely szerint az idősek “trágárul ordibálnak és hörgik fel a XX. század minden traumáját.”

A képviselő közölte: több mint 28 ezer pécsi nyugdíjast sértettek meg

Csizi Péter hétfőn felszólította Vona Gábort, kérjen bocsánatot a 3 millió magyar, ezen belül a több mint 28 ezer pécsi nyugdíjastól. A pécsi képviselő kiemelte: ha ezt a Jobbik elnöke nem teszi meg, tegye meg helyette a Jobbik pécsi vezetősége, Gyimesi Gábor és Fogarasi Gábor helyi képviselők – akár már a hétfői tervezett sajtóeseményükön.

  • A. Zimmer

    Csizi pedig kérjen bocsánatot a Pécsiektől, mert ennyire elcseszték ezt a szép várost. Amint ez megvan, utána már mehet is a kasszához és be fizetheti a hülyeségeik miatt kiadott forintokat.

  • Fóris Béla

    Ez a Peti gyerek egy nagy kopé, megpuccsolta a fönökét, méltó tanítványa a kis gecinek.