Apró motorosok bandáztak

Járgány dekorálás, ügyességi verseny, mini vidámpark, tűzoltó és rendőrségi bemutató, csak néhány példa a kertvárosi rendezvény programjai közül. A Gyermekmotoros Találkozó névre hallgató családi nap középpontjában a színes műanyag motorral közlekedő apróságok álltak, de bátran lehetett rollerrel vagy kerékpárral is csatlakozni a programhoz. 

hirdetés

A kezdés után fél órával szinte teljesen megtelt az ANK Agóra a különféle járgányokkal érkező gyerekekkel és szüleikkel. A motoroktól, bicajoktól és rollerektől alig lehetett közlekedni a téren.

– Ki sem tehetjük a lábunkat otthonról a kismotor nélkül, Léda mindenhová azzal szeretne jönni, úgyhogy megörültünk, amikor láttuk, mi készülődik. Az ANK udvara pedig kifejezetten alkalmas arra, hogy a gyerekek itt száguldozzanak, mert nem buckás, nem lejt, ráadásul zárt, úgyhogy bajuk sem eshet – mondja Micai Györgyi, Léda nagymamája.

gyermekmotor3

gyermekmotor4

gyermekmotor2

Az első pécsi Gyerekmotoros Találkozó gondolata egy tavaszi délután született – magyarázza Csizi Péter Pécs alpolgármestere, a vasárnapi program ötletgazdája.

–  Csenge lányommal a játszótéren játszottunk, amikor feltűnt, hogy rengeteg kismotor, futóbringa, roller, bicikli állt „sorban”, hiszen csaknem az összes gyerek valamilyen járgánnyal érkezett. Olyan érzésem volt, mintha egy motoros találkozón lettem volna. Innét jött az ötlet, hogy jó lenne egy olyan rendezvény, ahol a kicsik is összemérhetik tudásukat, a „járgányok” szépségét és persze ügyességüket.

A rendezvény szervezését végül három pécsi civil szervezet – a Mosolymanó Egyesület, a Pécsimami Egyesület és a KÉK Egyesület – vállalta fel, közben pedig a rendőrség és a tűzoltók is csatlakoztak a programhoz.

Csizi Péter
Csizi Péter kislánya is a motorozás szerelmese

A motorostalálkozót összekapcsolták a Pécsimami és a Mosolymanó Egyesület által szervezett Tanévkezdő Börzével, ahol a a szülők iskolatáskát, tanszereket és ruhát is vásárolhattak egymástól jutányos áron.

Tanévkezdőb

A program sikerére való tekintettel a kertvárosi motorostalálkozót minden éveben szeretnék megrendezni, jövőre feltehetően még nagyobb volumenben.