Kertvárosnak is van saját karácsonyfája

A Mikulás is besegített a díszítésbe

Immáron negyedik alkalommal kaptak a kertvárosiak is egy szép nagy karácsonyfát, amelyet december 2-án Csizi Péter országgyűlési képviselő és a városrészbe korábban érkező Mikulás segítségével díszítettek fel a városrészben élő kisgyerekek.

hirdetés

Több mint száz kertvárosi apróság öltöztette fel saját készítésű díszeivel a kertvárosi Mindenki Karácsonyfáját december 2-án a Csontváry sétányon. A nagy munkában segítségükre volt a mézeskalácsokkal érkező Mikulás is, akinek a díszítés megkezdése előtt az eseményt levezénylő Csizi Péter országgyűlési képviselő köszönte meg, hogy idén is a megszokottnál korábban érkezett a városrészbe.

A Mikulás is besegített a díszítésbe
A Mikulás is besegített a díszítésbe

– Pár éve vezettük be, hogy a Széchenyi téri Mindenki Karácsonyfája mellett legyen a városrészeknek is saját ünnepi fája. Ez Kertvárosnak kifejezetten jó, hiszen itt több mint 50 ezer pécsi él, ami egy kisebb városnak is megfelel. Mindig is célunk volt ezért, hogy városrész lakói mindent megkapjanak, így pedig egyértelmű, hogy egy saját karácsonyfát is megérdemelnek – mondta.

Saját készítésű díszekkel érkeztek a gyerekek
A kertvárosi gyerekek hoztak díszeket is a fára

Az országgyűlési képviselő lapunknak elmondta, hogy a kertvárosi karácsonyfa a városrészben élők összefogását szimbolizálja, azt, hogy az utóbbi években egyre csak erősödött az itt élők közösségtudata és kapcsolata. Nemcsak az a fontos tehát – folytatta –, hogy felállították egy fát, hanem az is, hogy az ilyen közösségépítő programoknak köszönhetően az elmúlt 5 év során Kertváros megszűnt „alvó városrésznek” lenni, az itt lakók összetartása pedig ezzel párhuzamosan erősödött.

Meleg tea és nasi is volt
Meleg tea és nasi is volt

Jó példa erre az idei karácsonyfa-díszítés is, hiszen a szervezéskor 20 kisgyerekkel számoltak – mondta Csizi –, a kertvárosi óvodák és iskolák között azonban elterjedt a híre az eseménynek, így végül több mint 100 apróság rakosgatta saját készítésű díszeit a fára.

Csizi Péter örül, hogy a kertvárosiak összefogtak
Csizi Péter örül, hogy a kertvárosiak összefogtak

Az eseményen jelen volt Nagy Ervin, a város főkertésze, aki lapunknak elmondta, hogy a körülbelül 10-12 méter magas és több mint 50 éves kertvárosi karácsonyfa Vasasról érkezett. A fát azért kellett kivágni, mert az eredeti helyén veszélyeztette a környező épületeket és embereket. Egy pince felett állt, új tulajdonosa pedig aggódott, hogy a méretesre nőtt fa idővel kárt tesz abban.