Elkapták a pécsi késelőt és társait

Szombat hajnalban egy pécsi szórakozóhely előtt, a parkolóban egy 17 éves pécsi fiú késelt meg két embert, egyet pedig leütött – írja a Bama.hu. Emberölés kísérlete miatt indult eljárás a fiatal ellen. 

hirdetés

Egy 17 éves fiú megkéselt két embert, egyet pedig megvert szombat hajnalban, egy ismert helyi szórakozóhely közelében. A lap értesülései szerint a fiú az egyik sérültet tízszer szúrta hátba, a másikat pedig hasba szúrta, egy harmadik személyt pedig leütötte. A feltételezett tettes a lap információi szerint küzdősportoló – pontosabban bokszoló volt, de állítólag mostanában nem járt edzéseken.  A rendőrség közölte: június 27-én 2 óra 45 perc körül történt eset a Rákóczi út egyik szórakozóhelye előtt történt.

A hatóság eddigi adati szerint egy hatfős társaság szóváltást követően összeverekedett két férfival, majd a dulakodás közben a nagyobb létszámú csoportból a fiú késsel támadt a két férfira, akik az elsődleges adatok szerint súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedtek.

A nyomozóhatóság a késsel támadó Ú. M. 17 éves pécsi lakost, valamint társait beazonosította, majd a bevezetett intézkedések eredményeképpen az összes elkövetőt elfogta, és gyanúsítottként kihallgatta.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a 17 éves fiúval szemben emberölés bűntett kísérletének, míg öt társával szemben garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vételük mellett – folytat nyomozást.