Késsel rabolt Pécsen, őt keresi a rendőrség

A rendőrök egy Pécsett elkövetett rablással kapcsolatban kérik a lakosság segítségét – írja a Police.hu.

hirdetés

A Pécsi Rendőrkapitányság 02010/3490/2020. bűnügyi számon felfegyverkezve elkövetett rablás miatt folytat büntetőeljárást.

A rendőrségre november 15-én délután négy körül érkezett bejelentés arról, hogy Pécsett, a Megyeri úti vasúti átjáró közelében egy fiatal nőt kiraboltak.

A rendőrök a beszerzett adatok alapján megállapították, hogy egy 19 éves fiatal nő az ismerősével sétált és beszélgetett, majd a férfi egy késsel megfenyegette, hogy adja át a nála levő táskát. A nő a kérésnek eleget tett, majd a férfi a táskával, valamint a benne lévő készpénzzel és iratokkal a helyszínről elmenekült, a hatóságok elől elrejtőzött. Az elkövető felkutatására tett intézkedések eddig nem vezettek eredményre.

A rendőrök az elkövetéssel a 21 éves pécsi Szabó Csabát gyanúsítják, ellene november 15-én elfogatóparancsot adtak ki.

A Pécsi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a körözött személy jelenlegi tartózkodási helyéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, vagy jelentkezzen személyesen munkaidőben (hétfőtől csütörtökig: 8–16; péntek 8–13 óráig) a rendőrkapitányságon.