Kész a pécsi ovifocipálya

Az országban immár a 80., Pécsett egyelőre az első ovifocipálya avatóját tartották péntek délután a színes műsort adó óvodások, illetve számos meghívott vendég jelenlétében a Keleti Városrész Óvodában.

hirdetés

– Egy ilyen látványos, színes gyermekműsor után nehéz dolog „fekete öltönyös bácsiként” bármit is mondani – fogta tréfásra mondandója bevezetőjét Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a péntek délutáni pályaavatón a gyerekek valóban látványos bemutatója után.

Egy új focis nemzedék van születőben
Egy új focis nemzedék van születőben

– Gratulálni jöttem ma ide – folytatta –, az óvoda minden pedagógusának, akik megálmodták e pályát, majd elképzelésük mellett kitartva meneteltek a célig. A szülőknek, akik saját anyagi hozzájárulásukkal segítették a projektet, egyben az önkormányzatnak, amiért a pályázati források melletti önrésszel is segített. A keleti városrész él, élni akar, amit leginkább az a sok óvodás gyermek igazol, akik megérdemlik, hogy az itt épült pálya révén, a mindennapos testmozgás örömével, a korábbinál magasabb színvonalon készülhessenek az iskolára – mondta.

A pályán persze nem csak focizni lehet
A pályán persze nem csak focizni lehet

Csizi Péter alpolgármester úgy fogalmazott: a foci a világ legnépszerűbb sportága, s bár az elsődleges cél az ovifocipályákon nem a profizmus alapjainak megvetése, hanem a mozgás megszerettetése, talán ezek a pályák mégis némi alapot teremthetnek ahhoz, hogy egy új labdarúgó-generáció nőhessen föl rajtuk.

– Olyan, amelynek legkiválóbb játékosaiból talán ismét összeáll egy olyan válogatott, mint az egykori Aranycsapat volt. Az az Aranycsapat, amelynek utolsó élő tagjaként Buzánszky Jenő bácsi, aki – bár szeretett volna, de betegsége miatt sajnos – nem lehet jelen az átadón, 89 évesen is szívvel-lélekkel, aktívan támogatja az itteni pályát is építő Ovifoci Alapítvány munkáját – mondta Csizi Péter alpolgármester.

Az ovisok minden bizonnyal ki fogják használni az új pályát
Az ovisok minden bizonnyal ki fogják használni az új pályát

Az első pécsi ovifocipályát végül dr. Molnár Andrea, az Ovifoci Alapítvány elnöke adta Deliné Székely Ágnes tagóvoda-vezetővel a gyerekek birtokába.

Az átadás pillanata
Az átadás pillanata

A következő körben Kertvárosba és a nyugati városrészbe építenek ovifocipályát. Ez jelentős előrelépés lehet az MLSZ megyei igazgatósága, illetve a PSN Zrt. által már egy bő esztendeje egyre szélesebb körben szervezett Törpfoci-programjában, hiszen a legkisebbek itt ideális körülmények között ismerkedhetnek meg több labdajáték, így a foci alapjaival.