Két és félmillió telefonon Pécs

Pécs, a Zsolnay örökség városaként többek között New York, Berlin és Peking mellé került fel a Pocket Guide okostelefonos szolgáltatásában, melyen világszerte több mint kilencven város érhető el virtuálisan.

hirdetés

Az Irány Pécs Turisztikai Nonprofit Kft. tavaly év végén sikeresen vett részt a Pocket Guide városnéző alkalmazás pályázatán. Ennek köszönhetően Pécs két és fél millió felhasználó okostelefonjára és táblagépére került fel világszerte. Így a Zsolnay emlékek és látványosságok mindenki számára elérhetővé váltak a virtuális túra keretében.

– A szolgáltatást azoknak a turistáknak találták ki, akik nem kívánnak társas túrákon részt venni, inkább a saját tempójuk szerint és a kívánt mélységben szeretnék megismerni az adott várost – monda Szabó Anett, a kft.  ügyvezetője. – A rendszer olyan városkalauz, mely különösebb előzetes felkészülés nélkül teszi lehetővé a városnézést.

Az alkalmazás egy megadott útvonal mentén a látványosság megközelítésekor elmondja használójának, hogy merre nézzen, valamint a kirándulóval az attrakcióhoz tartozó információkat is megosztja. A barangolás funkciónak köszönhetően a kötetlen sétát is biztosítja a készülék. Ebben az esetben a turista szabadon járja a várost, miközben a kijelzőn látja az épületeket, érdekességeket, amelyekről szintén folyamatosan kaphat információkat.

A program használatához nincs szükség internet kapcsolatra sem, elég letölteni az alkalmazást, mert a legtöbb információt a telefon a memóriájában tárolja el.

A szolgáltatást a legnagyobb okostelefon gyártó ingyenesen tette elérhetővé az alkalmazásboltjában, minden Android operációs rendszerrel működő és tabletgépre is letölthető.

[frame]

New York is ajánlotta a várost

Emlékezetes, hogy Pécs is felkerült arra a 46 földrajzi helyet, országot, várost tartalmazó listára, amelyet mindenképpen látni kell 2013-ban – a The New York Times szerint.  A lap a város  nevezetességeit, kulturális, vallási adottságait, az EKF-et, valamint a Kodály Központot és a Zsolnay-negyedet említi az év elején megjelent ajánlójában.[/frame]