Két hét múlva lehet wakeboardozni Pécsen

Central wakeboard Pécs / minden nap 10.00-20.00 / Tanuló pálya egy órára 9.000 Ft (ezt többen is használhatják)

wakeboard, tüskésrét13

hirdetés

Jó ideje dolgoznak már Tüskésréten, de most már legalább van konkrét dátum az ott kiépített wakeboard-pálya megnyitását illetően. A beruházó az augusztus 20-i hosszú hétvégén már nyitna, addig megkapja a gumis burkolatot a játszótér és a szabadtéri fitneszterem is. A rekortán borítású 1,2 kilométeres futópálya ősztől használható.

wakeboard, tüskésrét14

Bár többször is írtunk róla, most már bizonyosan kijelenthető, hogy célegyenesben van a „pécsi Margitsziget” beruházása, hiszen – mint azt Katics Viktor, a beruházó Pécsi-Víz Szolgáltató Kft. ügyvezetője elmondta – az augusztus 20-i hétvégén át szeretnék adni a sportolóknak a létesítményt.

wakeboard, tüskésrét11

– Ehhez már csak az utolsó simítások vannak hátra, bízunk benne, hogy a vízideszkások két héten belül birtokba vehetik a tavat, a kötélrendszert, az ugratókat. Addig megérkezik és lefektetik a már elkészült játszótér és fitneszpark gumírozott padlózatát is – tette hozzá.

wakeboard, tüskésrét12

A futók bánatára a futópálya még nem nyeri tervezett arculatát addig az időpontig. A rekortán burkolatra várni kell őszig, ahogy az esti kivilágítást is később élesítik.

wakeboard, tüskésrét10

A Central Wakeboard szabadidőpark megépítéséhez egyébként a város is hozzájárult. Az erőműtől kapott 150 millió forintból rendezte a meglévő tó medrét, környezetét, a magáncég pedig több mint 500 millió forintból, és 225 millió forintos uniós pályázatból építette, illetve még építi meg a parkot.

wakeboard, tüskésrét6

Katics Viktor azt mondta, mivel még rendezgetik a tájképet, füvesítenek, kell pár hónap ahhoz, hogy igazi szabadidőpark kinézete legyen a területnek, így tavasszal lehet majd kijelenteni, hogy minden 100 százalékos.

wakeboard, tüskésrét2

Azt azonban elmondta, a futók ősszel megkapják a tavat körülölelő 1,2 kilométer hosszú, 1,8 méter széles – kétsávos – gumis pályát.