Két tonna illegális hús

Egy közérdekű bejelentés alapján indult ellenőrzés során több mint két tonna illegálisan előállított húskészítményt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a NÉBIH munkatársai két baranyai vállalkozás telephelyein.

hirdetés

A közérdekű bejelentésben megfogalmazott törvénysértések súlya és közegészségügyi kockázata indokolttá tette a NAV és a NÉBIH közös akcióját. A két helyszínen egy időben jelentek meg a hivatalok munkatársai. Az ellenőrzést kezdetben megpróbálták elhárítani a cég jelenlévő képviselői, akik később – többször módosítva nyilatkozataikat – azt állították, hogy a húskészítmények családi fogyasztásra készültek.

hús

Végül 600 kilogramm sertészsírt, 300 kilogramm sertés combhúst, 100 kilogramm szalonnát, 400 kilogramm pácolt sertéscombot, 60 kilogramm tepertőt és még több száz kilogrammnyi készterméket (kolbász, szalámi, sonka), valamint az előállításhoz szükséges fűszereket, egyéb hozzávalókat kellett lefoglalni a telephelyeken.

hús

Az adatok egyeztetése során az is kiderült, hogy az ellenőrzött vállalkozások nem rendelkeztek húsfeldolgozási engedéllyel, és az egyik telephelyet be sem jelentették a NAV-nál. A gépek, berendezések, valamint a termékek fajtája és mennyisége bizonyítja, hogy ipari méretű húsfeldolgozás folyt mindkét helyszínen.

 

húsA szabálytalanságok miatt jelentős összegű bírságra számíthatnak a vállalkozások.

 • balintos

  Gina:Valószínű jó a megérzésed! A konkurenciának nem tetszett hogy valaki-kik jobb minőséget vitt-ek a piacra!Amúgy meg tisztának rendezettnek tűnik a hely(a képek alapján),és a termékek is jól néztek ki.A NAV igazán rászálhatna már a nagyokra is!

 • mi

  a zárlatot feloldották igazolni tudták számlával remélem vissza szál a feljelentőre ez az egész

 • valaki

  A kolbász egész jól néz ki !

 • re Pécsi lakos

  Mire gondol?

 • Pécsi Lakos

  Pécsi: Az érdekes az, hogy mindent elhisztek, ami a csapból folyik. : ))))

 • bambusz ricsi

  Kamu hír az egész.össze ollózott képekkel…

 • Kolbászbólkerítés

  Náluk sem lesz többi kolbászbuuul

 • kis

  Én sajnálom,mert tudom hogy nem kevés pénz lehetett befektetni ennyi termékbe, hanem nagyon-nagyon sok.
  Az állam kinyírta itt magyaro.-on a válallkozokat,a nagyokat megviselte,a kicsik 99%-a elpusztult.
  Változtatnának az adózáson és lenne itt is válalkozás, nem kellene kimenni külföldre, hogy meg lehessen élni 🙁

 • csiggy

  Sajnos nem magyar hús volt

 • Kisvállakozó Pécsről

  óMert megfojtják a vállalkozásokat!!Képtelenség vállalkozni, annyi az adótehet, munka meg nincs…mit akarnak? Ebből legalább magyar vállalkozó élt meg, a vevők meg magyar húst ettek, adalékanyag, és tartósítószer mentesen….Lehetne legálisan is persze, csak akkor a vállalkozónak kellene fizetnie hogy dolgozhat szomorú

 • István

  Mert csak így versenyképesek a hazai kisvállalkozások a külföldi multikkal…….
  De ne aggódjatok emberek, ez a két magyar vállalkozás, meg az összes magyar, akik ebben az országban ügyeskednek és ilyen módszerekhez folyamodnak, nem okoznak annyi kárt, mint amennyi adókedvezményt kapnak a külföldi multik. Természetesen nem helyes ez így, de érthető ebben a nyomorúságos gazdasági helyzetben, ahol becsületességből nem lehet megélnie egy magyar cégnek sem. Az sem helyes, amit a cukorral seftelők csináltak………de legalább volt “olcsó cukor”, mert ugye sokat keres a magyar. Most már az sem lesz, tessék megvenni a drágát és tessék örvendeni. Az adótok meg ki tudja, mire megy el? Mert hogy értelmes dolgokra nem, abban biztosak lehettek. viszont elég sok gazember jól él belőle.

 • ANYUKA

  MIÉRT NEM LEHET TUDNI AZ EGÉSZSÉGÜNK ÉRDEKÉBEN MELYIK VÁLLALKOZÁSOK EZEK??????
  VAGY VÉDI A TÖRVÉNY ŐKET IS MINT A GYILKOSOKAT EMBERI JOGUK HOGY NE TUDHASSUK KIK ŐK?

 • Gina

  ….. közérdekű bejelentés….?!

 • Pécsi

  Milyen érdekes, hogy Horváth András bejelentése óta mennyi mindent talál a NAV. Milliárdos cukor, gabonaügylet, stb. Mégis csak igaz lehet, amit mondott?