Kétlépcsős pályázatot ír ki a város a Tüke Busz Zrt. vezérigazgatói posztjának betöltésére – közölte az önkormányzat. A közlemény legfontosabb információit pontokba szedve összegezzük.

hirdetés
Uránia Mozi

Ahogy azt korábban megírtuk, Péterffy Attila polgármester a Tüke Busz Zrt-nél végzett jogi átvilágítást követően február 23-án azonnali hatállyal visszahívta a cég igazgatóságának elnökét. Az önkormányzat április 15-ei közleményében ismertette, hogy a Tüke Busz Zrt. új vezérigazgatóját a szakmaiság erősítése érdekében új pályáztatási módszerrel választhatják ki.

A közlemény legfontosabb pontjai:

  • Kétlépcsős pályázatot írnak ki a pozícióra.
  • A pályázatokat először egy háromfős szakmai bizottság értékeli.
  • Azokat a pályázatokat engedik az önkormányzat bíráló bizottsága elé, amelyek szakmai szempontból megalapozottak.
  • A pályázatok értékelésében így megfelelő hangsúlyt kaphatnak az üzleti, a jogi és a közlekedésszakmai szempontok.
  • A pályázatot legkorábban április végén írhatja ki az önkormányzat.

A teljes közlemény:

“Még nagyobb hangsúly a szakmaiságon

Kétlépcsős pályázatot ír ki a város a Tüke Busz Zrt. vezérigazgatói posztjának betöltésére. A pályázatokat először egy háromfős bizottság értékeli, így a szakmai szempontoknak leginkább megfelelő jelöltek kerülhetnek az önkormányzat bíráló bizottsága elé. Ez a kiválasztási módszer erősíti a szakmaiság érvényesítését a nyílt pályázaton.

A pécsi városvezetés elkötelezett az önkormányzati cégek és intézmények vezetőinek szakmai szempontok alapján történő kiválasztásában. A szakmaiság erősítése érdekében új pályáztatási módszerrel választhatják ki a Tüke Busz Zrt. vezérigazgatóját. Ezt a hasonló méretű nagyvárosok versenyeztetési gyakorlatának áttekintése után, az ott tapasztaltak alapján állította össze a pécsi városvezetés.

Lényege, hogy a pályázatokat elsőként egy szakemberekből álló, háromfős testület értékeli, és csak azokat a pályázatokat engedi az önkormányzat bíráló bizottsága elé, amelyek szakmai szempontból teljes mértékben megalapozottak. A Tüke Busz Zrt. vezérigazgatói pályázatára érkező jelentkezéseket így Dr. Zeller Gyula közgazdász, a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának címzetes egyetemi tanára, Dr. Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Társaság ügyvezető igazgatója, és Dr. Góbi János, a Tüke Busz Zrt. átvilágítását végző jogász értékeli majd.

A szakmai értékelő bizottság összetétele a pécsi városvezetés szerint garancia arra, hogy a pályázatok értékelésében megfelelő hangsúlyt kapnak az üzleti, a jogi és a közlekedésszakmai szempontok, így az önkormányzati bíráló bizottság elé megfelelő ismeretekkel, tapasztalatokkal és tudással rendelkező jelöltek kerülnek majd.

A Tüke Busz Zrt. vezérigazgatói pozíciójának pályázati kiírásáról az áprilisi, közgyűlést helyettesítő online konzultáción egyeztetnek a képviselők, így a pályázatot legkorábban április végén írhatja ki az önkormányzat. A vezérigazgató személyéről a kétlépcsős elbírálást követően döntenek a képviselők.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata”

A témával korábban az alábbi cikkeinkben foglalkoztunk:

Péterffy azonnali hatállyal visszahívta a Tüke Busz vezetőjét

Már nyomoznak a Tüke Busz 2016 és 2019 közötti gumiabroncs-beszerzései miatt