Ki tudja, ki lesz a következő?

Egyelőre még nem tudni, ki követi a poszton Girán Jánost, aki minap jelezte Páva Zsolt polgármesternek, hogy lemond alpolgármesteri tisztségéről. Úgy tudjuk, hogy a legesélyesebb Decsi István, a Fidesz városházi frakcióvezetője. 

hirdetés

Girán János bár szóban jelezte, hivatalosan az október 27-i közgyűlésen fogja ezt újra megtenni és ekkor jelöli meg a lemondás pontos időpontját is. A tisztségtől a képviselő-testülethez intézett írásbeli nyilatkozatával mondhat le, amelyet a polgármesternek kell eljuttatnia.

A jogi procedúra szerint egy hónapon belüli időpontot kell megjelölnie ekkor, vagy ha ezt nem teszi, akkor tisztsége az írásbeli nyilatkozat átvételének napjával szűnik meg. Vagyis ez leghamarabb október 27-én történhet meg.

Ezt követően a közgyűlés a polgármester javaslatára titkos szavazással, minősített többséggel választhatja meg az új személyt a posztra. Úgy tudjuk, hogy jelenleg a leginkább szóba jöhető jelölt a Fidesz frakcióvezetője, Decsi István lehet – ezt azonban egyelőre nem erősítette meg a városvezetés.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere lapunknak elmondta, hogy egyelőre korai még konkrét személyről beszélni. Girán János munkáját olyan személy veszi majd át, aki kellően felkészült, megfelelően átlátja a város történéseit, munkáját. 
Mint mondta, Girán János munkájára továbbra is számít, és főtanácsadóként segíteni fogja az új alpolgármester munkáját, a feladatok átadásának zökkenőmentessé tételét. A cél az, hogy Pécs sikeresen folytatni tudja azokat a fejlesztési projekteket, amelyeket eddig az alpolgármester úr kezelt, koordinált – tette hozzá a városvezető.