Kiakadt a Zsolnay a szocialistákra

A Zsolnay menedzsmentje szerint Tóth felkészületlen és kárt okoz. Ezzel reagáltak az MSZP pécsi frakcióvezetőjének hétfői sajtótájékoztatójára.

hirdetés

Ezúttal a Zsolnay Porcelánmanufaktúra menedzsmentje osztotta ki az MSZP pécsi frakcióvezetőjét, akit gyakorlatilag felkészületlennek, hozzá nem értőnek tituláltak, illetve arra utaltak, hogy kárt okoz. A manufaktúra mindezzel Tóth Bertalan hétfői sajtótájékoztatójára reagált.

„Sajátságosan értelmezi a politikus a közérdekű adatok kezelésére vonatkozó jogszabályokat” – írja közleményében a manufaktúra menedzsmentje, akik szerint Tóth Bertalan idén már sokadszorra gyűjtött közérdekű adatokat a Zsolnay-gyárral kapcsolatban.

Mint azt a lapunkhoz eljuttatott kommünikében írják, az év elején is felkereste őket Tóth. A gyár elő is készítette a szerződéseit – több napnyi munkával, hogy azokat az MSZP pécsi politikusa átnézhesse.

– Ezeket személyesen vette kézbe, melyre szűk másfél órát fordított hosszas telefonbeszélgetésekkel megtűzdelve, majd kiválasztott több, számára ’érdekes’ szerződést, amelyekről másolatot kért. Ezekért viszont soha nem ment el – közölte a vállalat.

Ezt követően “Tóth meglehetősen bárdolatlan, gazdasági racionalitást alapjaiban nélkülöző kérdéseket intézett” a gyár menedzsmentjéhez, melyek alapján kísérelte meg hétfőn a közt “hitelesen” tájékoztatni – állítják a Zsolnayban.

„Egyik kérdése például arról szólt, hogy a Zsolnay magánvállalkozás igénybevételével értékesíti termékeit. A gyár szerint egy versenypiaci szereplő a kereskedelmet más üzleti szereplőkkel bonyolítja le. Az is felettébb érdekes, hogy miért elfogadhatatlan számára az, hogy a Zsolnay sikeresen megragadja az aktuális uniós, vagy hazai pályázati lehetőségeket versenyképességének, stabilitásának megteremtésére akár a foglalkoztatás terén – írja a Zsolnay.

A Manufaktúra szerint Tóthnak inkább azt a kérdést kellene feltennie, „miért nem az a közös cél, hogy a Zsolnay fennmaradjon, mint a nemzet kiemelt értéke”?

A közleményben arra is kitér a Zsolnay új tulajdonosa, hogy „tény ugyanakkor, hogy a problémáiból lábadozó Zsolnayt és tevékeny tulajdonosának helyzetét, munkáját, elért eredményeit nagyban visszaveti az, hogy folyamatosan kreált negatív hírek lengik körül, ami minden üzleti alapon szerveződő vállalkozásnak kárt okoz”.

Információnk szerint egyébként a szocialisták által kifogásolt tőkeemelés napokon belül megtörténik a gyárban, így megérkezik az újabb részlet a vállalat befektetőjétől.

 • Bóbita

  Mért lehet valahol érdemlegeset olvasni a gyárról?Mióta ellett ajándékozva az önkormányzatnak csak evickél.Nekem dolgozik ott ismerősöm,mindig csak a kérdések,bizonytalanságok.Tiszta vizet a pohárba,mi várható!

 • DK

  Tóth Berci a Puch Laci pénztáros bábja. •••••.hu médifigurája

 • puccos

  Ezért pölö nem ezt a pancser-bohócfigurát kell szidni, szegényke “dr”., csak azt mantrázza, amit a genyó helyi főnöke aki a szoci vének tanácsának elit tagja ,puchhájaslacielnök előre megír neki

 • joy

  A Zsolnayban van csokoládé?

 • Bl

  Tothberci a Zsolnayért, én pedig az ő mentális állapota miatt aggódom . Miért mindig ez a fiú csinál hülyét magából?

 • Volt egyetemista

  Pécsi! Mostanában papol és csak papol. Úgy tűnik, hogy a város minden gondjára-bajára tudja a gyógyírt. Az idei egyik almaszüreten nyilván fején találhatta egy méretes alma, így megvilágosodott. Mint lánglelkű vátesz, emeli előttünk magasba a (bányász)lámpát, és mutatja az utat kifelé (a levegőtlen vájárokból.) A viccet félretéve: komolyan félek attól, hogy egyszer rászakad a közgyűlésen a Városháza mennyezete. Tényleg ő a leghitelesebb városatya-elvtárs?

 • Pécsi

  Amikor az Onkormanyzat volt a többségi tulaj, akkor TB mit tett a Zsolnay sikerének érdekében? Nekem hirtelen csak az a megmozdulása jut eszembe, amikor Gyugyi urat szamonkerte, amiért nem ajándékba adta a gyűjteményt. Más egyéb ami nekem esetleg kimaradt? Jah, bocsánat dr TB:-)

 • nyögéryke

  Miért nem vágták szájba???Persze hogy kárt okoz, hisz bolsi az csak azt tud….

 • B. Béla

  Ez a tóthberci igen soványka egy gyerek. Maradjon inkább Budapesten, ott tollászkodjon a Meseházival!

 • Volt egyetemista

  Én szurkolok a fickónak! Remélem, hosszú távon sikeressé teszi a gyárat.