Kiakadtak a régi szocialisták az ex-fideszes Mellár indításán

A Pécsi Újság.hu egykori pécsi szocialista politikusokat kérdezett arról, hogy miként vélekednek volt pártjuk történelmi mélyrepüléséről, és az ellenzéki összefogás által harcba küldött jelöltek – akik között nincs MSZP-s – esélyeiről.

hirdetés

Tóth Bertalan jelenlegi szocialista országgyűlési képviselő kedden jelentette be, hogy helyette és Szakács László MSZP-s politikus helyett Mellár Tamást és Vass Pétert indítják. A lapnak nyilatkozott az egykor a pécsi MSZP-t vezető, jelenleg Németországban élő Juhász István, aki sokáig együtt dolgozott Mellár Tamással, akivel – mint fogalmazott – „igazából sosem értett egyet”.

– A lehetőség természetesen minden párt számára adott, hogy független indulót támogasson, de szerinte a választók közül minden bizonnyal sokan megfontolják, hogy egy hiteles, baloldali, liberális jelölt támogatása helyett egy független indulóra szavaznak-e.

Nem sokkal Juhász kizárását követően, 2009-ben váltak el az MSZP és a pécsi közgyűlési képviselő, Molnár Ferenc útjai, aki szerint a helyi szocialista párt mostanra egy klikké vált, melynek tagjai „azzal foglalkoznak, hogy a pozícióik megmaradjanak, filozófiájuk szerint ellenzékben is jó politizálni. A pártmunka nulla, nem látom, hogy működnének”. Szerinte ennek a csoportnak el kellene tűnnie.

Ugyanezen az állásponton van Soó László egykori pécsi önkormányzati képviselő, aki már régóta nem tagja a szocialista pártnak.

– Reális döntésnek tartom, hogy nem indítanak saját jelöltet, szerintem a pillanatnyi erőviszonyok ismeretében amúgy sem lett volna komoly esélyük. Gyakorlatilag a Toller-korszak után Pécsett már nem tudunk sikerekről beszélni az MSZP-t illetően, teljesen elrontott politikát és stratégiát folytattak.

hirdetés