Kiderült, hova jár Páva Zsolt rendszeresen

Nagyon úgy néz ki, hogy a Pécsi Nemzeti Színház közönségének soraiban megláthatjuk Páva Zsoltot, Pécs polgármesterét. A városvezető ugyanis imádja a színházat, és most bérletet is váltott.

hirdetés

A nemzeti színház idén tizenhárom bemutatóra készül, hat nagy- és hét kamaraszínházi darab között színművet, bohózatot, táncjátékot éppúgy játszanak, mint családi előadást vagy éppen operát.

Páva Zsolt polgármester kedden maga is megvette az évadra szóló bérletét.

– Szívesen váltottam meg újra a bérletet, fiatalkoromban, a húszas éveimben is volt már bérletem néhány szezonra, “vén” fejemre újra bérletessé váltam. Fontos, hogy mindenki, aki el akar jutni színházba – egyre többen vannak hála istennek – legyen módjuk ebben a formában megtenni – mondta Pécs első embere. Elárulta azt is, hogy egyelőre nem tudta kiválasztani azokat a darabokat, amelyeket mindenképpen meg fog nézni, hiszen a feladatai és programjai függvényében dől el, hogy el tud-e menni egy előadásra vagy sem.

Ám a szoros időbeosztása ellenére az elmúlt években a produkciók kétharmadát így is meg tudta tekinteni.

Páva Zsolttal együtt vette meg bérletét Girán János és Őri László alpolgármester, Nagy Csaba, a megyei közgyűlés elnöke és Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora is.

Rázga Miklós a teátrum igazgatója szerint a mai, zaklatott mindennapjainkban kiemelten fontos szerepe van a színháznak, a mostani világban a teátrum a lelkek gyógyszertára.

"színházbérlet,

A teátrum egyre népszerűbb a közönség körében, a hat évvel ezelőtti 65 ezres látogatószámot az elmúlt három évben sikerült közel 120 ezer fősre növelni.

színházbérlet, polgármester03

Az első premierre szeptember 25-én kerül sor, Weöres Sándor Holdbéli csónakos című kalandos játékát láthatja a nagyérdemű. E darab mellett szintén a nagyteremben élvezhető a Marica grófnő című operett, az Amadeus című színjáték, a Pécsi Balett táncjátékát (A hattyúk tava), a Tennessee Williams A vágy villamosa című színművét is.

  • Fönícia Blogol

    Ez most a legfontosabb… színház az egész világ :/
    Egyébként úgy látom tömegesen jellemző a politikusokra, hogy a “kenyeret és cirkuszt a népnek” első felét nagyon elaludták az iskolapadban.

  • Fóris Béla

    A fityesz vezető elvtársai mind kultúr emberek, szeretik a pénzt és a szórakozást.