Kiemelkedő évet zártak a jószívű pécsiek

Január 4-én tartották az Esztergár Lajos Család-és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ évnyitó rendezvényét, melyen Őri László, Pécs alpolgármestere is megköszönte a szolgálat dolgozóinak áldozatos munkáját. 

hirdetés

Az alpolgármester a rendezvényen kiemelte, hogy 2018-at a kormány a Családok Évének aposztrofálta, aminek keretében az olyan családokra is kiemelt figyelmet fordítottak, akik valamilyen okból nehéz helyzetbe kerültek. Hozzátette: az egyik legnehezebb terület a szociális segítés, ezért is fontos az Esztergár Lajos Család-és Gyermekjóléti Szolgálat lelkiismeretes, odaadó munkája.

– Az elmúlt években közös elhatározásra jutottunk Nagy Istvánnal, az Esztergár Lajos Család-és Gyermekjóléti Szolgálat igazgatójával. Eldöntöttük, hogy szeretnénk megteremteni a központ új, 21. századi körülményeknek megfelelő telephelyét. Ez az ingatlan biztosítaná, hogy a központ dolgozói méltó körülmények között végezhessék a munkájukat – mondta Őri László.

Kiemelte, hogy annak érdekében, hogy új épületbe költözhessen a szolgálat pályázatot nyújtottak be, melynek eredményét bizakodva várják. Őri László elmondta a hagyományos éveleji rendezvényen azt is, hogy a 2014-ben megkezdődött szociális rehabilitációs program második fejlesztési ütemében a szolgálat közel húsz munkatársának tudnak emelt bért biztosítani. Emlékeztetett, hogy az új lakásrendelet elfogadását követően elindult Pécsen az a munkacsoport, mely az Esztergár Lajos Család-és Gyermekjóléti Szolgálat dolgozóinak segítségével az önkormányzati lakások rendbetételéért felelős. Ezzel még több figyelem fordulhat a szociálisan rászorulókra.

– Volt szerencsém végigkísérni az élmúlt négy évben a szolgálat munkáját, láthattam, hogy milyen példaértékű hozzáállással működik ez az intézmény. Ennek a kemény munkának a gyümölcse, hogy a pécsi intézmény az országos élvonalba került, a szociális szakma kiemelten tartja számon – mondta az alpolgármester, majd hozzátette, hogy Nagy István eddigi áldozatos munkáját látva javaslatot fog tenni a közgyűlésen arra, hogy a következő igazgatói mandátumot is ő nyerje el.

Nagy István a rendezvényen megköszönte a munkatársak erőfeszítéseit, majd díjazták a Esztergár Lajos Család-és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ dolgozóinak kiemelkedő éves munkáját. Az eseményre két meglepetésvendég is érkezett, a pécsi kötődésű dr. Palanovics Norbert, Magyarország tokiói nagykövete, illetve Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó.

Hirdetés