Kifogásolja a Jobbik a független képviselő új szerepét

Nemrég napvilágot látott az az előterjesztés, amiben Páva Zsolt, Pécs polgármestere javaslatot tesz Fodor Ibolya független önkormányzati képviselő felvételére a Pécsi Értéktár Bizottságba. Ezt a hírt kommentálta Fogarasi Gábor, a Jobbik önkormányzati képviselője egy rövid sajtótájékoztató keretén belül.

hirdetés

Vérlázító és elképesztő – így minősítette a jobbikos politikus Páva Zsolt előterjesztését. Fogarasi Gábor vázolta Fodor Ibolya múltbeli ügyeit, majd elmondta, szerinte az egész ügy hátterében csak annyi áll, hogy a képviselőnő nagyobb fizetést kapjon.

Fogarasi Gábor számítása szerint az, hogy Fodor Ibolya a Pécsi Értéktár Bizottság tagja lesz, a helyi önkormányzati ciklus végéig összesen egymillió forintba fog kerülni a pécsi adófizetőknek. Ismertette, minél több bizottság tagja egy képviselő, annál magasabb a havi illetménye.

– Szívesebben látnék olyan előterjesztéseket a polgármester úrtól, amelyek a munkahely-teremtésről, a közbiztonság növeléséről, vagy a fiatalok nehéz helyzetéről, a lakhatásról szólnak – zárta Fogarasi.