Kilenc országból érkeztek tanárok Pécsre

Kilenc nemzet képviseltette magát szerda délelőtt a városházán, több tucat külföldi tanárt köszöntött dr. Őri László alpolgármester. A pedagógusok az Erasmus+ program keretén belül érkeztek Pécsre, több napot töltenek itt, hogy megismerjék a város és a régió sokszínűségét, gazdag kultúráját és történelmét, Pécs büszkeségeit.

hirdetés

Többek között portugál, olasz, lengyel, cseh tanárok érkeztek a városba, hogy az itteni kulturális és oktatási életbe belekóstoljanak, tapasztalatot szerezzenek a nemzetközi Erasmus+ program jóvoltából.

külföldi delegáció, őri lászló2
A városháza dísztermében üdvözölte a tanárokat a városvezetés

A városháza dísztermében mindenekelőtt megtekintettek egy ismeretterjesztő kisfilmet Pécs látnivalóiról, majd Őri László üdvözölte őket a város nevében.

Az oktatási helyzetről szólva kiemelte, hogy a patinás Pécsi Tudományegyetem jövőre ünnepli alapításának 650. évfordulóját, ennek jegyében pedig számos nagy beruházás várható. Többek között azokat a karokat, képzéseket fejlesztenék melyek különösen kedveltek a külföldi hallgatók körében. Emlékeztetett arra a kitűzött célra, miszerint öt éven belül a város megduplázná a külföldi egyetemisták számát.

Az alpolgármester büszkén ismertette Pécs nemzetiségeit, vázolva azt, hogy példaértékű a városban fellelhető 10 nemzetiség egymás melletti békés együttélése, és az a kulturális gazdagság ami az etnikai sokszínűség által valósul meg.

külföldi delegáció, őri lászló3
Őri lelkesen ismertette a vendégekkel a város nevezetességeit

Végül kérte a külföldi vendégeket: vigyék magukkal Pécs varázslatos hangulatát, a pécsiek vendégszeretetét, és hirdessék város egyetemének jó hírét.

Erasmus+
Az Erasmus+ program az Európai Unió 2014 és 2020 között futó ifjúsági, képzési, oktatási programja. De ennek keretén belül nemcsak a fiatalok, diákok, hanem az oktatók, tanárok is részt vehetnek külföldi programokban, tapasztalatcsere, partnerkapcsolatok kialakítása és egyéb olyan célokból, amikből pedagógiai szempontból profitálhatnak otthon.