Kilőhetik a vadakat Pécsen

Élesre töltött fegyverrel járhatnak Pécs belterületén a vadászok péntektől egészen november végéig. Az engedélyt a rendőrség adta ki, hogy megtizedelhessék az elszaporodott vaddisznóállományt Tüskésrét környékén. Korábban a környéken élők keresték meg az önkormányzatot és a rendőrséget, hogy az állatok időről időre feldúlják kertjeiket.

hirdetés

Mint azt a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk, a Tüskésréti út környékén évek óta visszatérő problémáról van szó. Eddig a vaddisznókat többek között vadriasztó vegyszerekkel próbálták távol tartani a családi házaktól, de ez nem vezetett eredményre.

A rendőrök szerint a város belterületének minősülő körülbelül egy hektárnyi elvadult területen szaporodott el a vaddisznóállomány, amely a környéken élő Fürj utcai és Rigó utcai emberek életét keserítette meg leginkább, hiszen tetemes anyagi kárt okoztak az állatok a veteményesek, konyhakertek széttúrásával.

A világoszöld területen lehet vadászni majd
A világoszölddel jelölt területen lehet majd vadászni

A kártékony vadak eltávolításának egyetlen módja az állatok belterületi vadászata, ezért november 30-ig este hat és reggel hat óra között mászkálhatnak majd a vadászok csőre töltött fegyverrel A Tüskésréti úttól délre, keletről a Rigó utca, nyugatról az autóközlekedési tanpálya által határolt területen.

A rendőrök azt kérik a pécsiektől, hogy a jelzett, fenti térképünkön is ábrázolt területen fokozott óvatossággal közlekedjenek a jövőben.