Kínai informatikai világcéggel állapodott meg Pécs

A budapesti kínai csúcson több megállapodást is aláírták, ebből Pécs sem maradt ki: a város egy kínai világcéggel, a ZTE-vel állapodott meg, számos intelligens megoldás segítheti a megyeszékhely életét.

hirdetés

Azt talán mindenki tudja, hogy hatalmas diplomáciai csúcsot tartottak Budapesten, a kínai kormányfő és 15 kelet-közép-európai állam vezetője tárgyalt a napokban gazdasági együttműködésről.

Orbán Viktor miniszterelnök és Li Ko-csiang kínai kormányfõ az Országházban (Fotó: MTI)

Kedden számos megállapodást is aláírtak, ebből az ország egyik jelentős nagyvárosaként Pécs sem maradhatott ki. Páva Zsolt polgármester aláírta az a megállapodást, amelyet a közelmúltban tárgyalt a közgyűlés. A világ egyik legnagyobb informatikai, távközlési cégével kötött megállapodást Pécs, a ZTE a jövőben segítheti az intelligens megoldások elterjedését Pécsett például a parkolás, a közvilágítás vagy akár a katasztrófavédelem terén.

Aláírták a megállapodást

A megállapodás szerint a későbbiekben lehetőség nyílhat például intelligens közlekedési rendszerek használatára, melyekkel a forgalomirányítás a dugókat csökkentheti, de mód lehet okosparkolásra, ezáltal az aktuális szabad helyeket megtudhatják az autósok, egyben intelligens fizetési módszert is elérhetnek.

A megállapodásban egyébként a ZTE olyan megoldásokat is kínál, melyek a fogyasztásmérők intelligens leolvasásában vagy éppen a még korszerűbb közvilágítás kialakításában is segítséget nyújthatnak.

4 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Igazi fityesz hívőnek tetszik lenni, az önök egyik fiatal lelkes hívő társa megfenyegetett, hogy kiveri belőlem a fityesz iránti ellenszenvemet. Egy aljas és gátlástalan pártot védenek, valószínűleg anyagi okokból.

  2. szuper, munkahelyet ne hozzanak, abból már úgyis rengeteg van; ellenben erre lehet költeni. Reméljük legalább a Tiborc lámpákat lecserélik vagy sűrítik, mert azóta sötétben a város, mióta vejgyerek lámpái “világítanak”.

Comments are closed.