Olcsóbban vásárolhat a belvárosban

A legtöbb belvárosi bolt próbajelleggel nyitva lesz a pécsi belvárosban az első olyan vasárnapon, amikor a nagyáruházak már nem fogadnak vevőt. A PécsMa.hu folyamatosan frissülő és bővülő térképén pedig megmutatjuk, hol lehet élelmiszert vásárolni vasárnaponként.

hirdetés

Összesen mintegy 40 bolt, szórakozóhely és vendéglátóegység vesz részt a Ferencesek utcájában, a Király utcában és az Irgalmasok utcájában azon a programon, amelyet március 22-én tartanak meg. Ezen a vasárnapon, amikor a multik, a nagyáruházak már zárva lesznek, 5-50 százalékos kedvezményekkel találkozhatnak a látogatók a városközpontban.

Az akciót a belvárosi üzlethelyiségek zömét bérbe adó Pécs Holding Zrt. (PH) hirdette meg, mert a vállalat szerint az új törvényi előírás a kisboltok malmára hajthatja a vizet. Azoknál ugyanis – ha a tulajdonos vagy annak családtagja áll a pult mögött – nem gond a nyitva tartás a hét utolsó napján.

Barna szerint előnyhöz juthat a belváros
Barna szerint előnyhöz juthat a belváros

– A kezdetektől lehetőségként kezeltük a változást, esélyt ad ugyanis arra, hogy újból a belvárosba csábítsuk a költekezni vágyókat, szeretnénk felhívni mindenki figyelmét arra, hogy nem áll meg az élet a multik nélkül – mondja Barna Béla, a holding vezérigazgatója.

Kérdésünkre elmondta, körülbelül száz bolttal és étteremmel vették fel a kapcsolatot. A zárva tartó üzletek közül voltak olyanok, amelyek a fizikai távolság miatt nem tudták megoldani a tulajdonos általi vasárnapi üzemeltetést, de akadtak olyanok is, akik nem látják értelmét a hét utolsó napján nyitva tartani.

– Úgy gondoljuk, hogy a március 22-i programunk segít abban, hogy minél több üzlet kedvet kapjon a vasárnaponkénti nyitva tartáshoz – mondja Barna Béla, aki szerint kulcsfontosságú, hogyan sikerül az első ilyen program. Éppen ezért a legtöbb bolt 10-20 százalékos kedvezményeket ad, de lesz hely, ahol féláron lehet hozzájutni egy-egy termékhez.

Mint arról korábban beszámoltunk, minden 200 négyzetméternél kisebb üzlet nyitva lehet vasárnap és éjszaka, ha a tulajdonos vagy annak családtagja dolgozik a boltban. A PécsMa.hu március elejétől működő térképén napról napra frissítjük, hol lehet vásárolni vasárnaponként. Elsősorban az élelmiszerüzleteket jelöltük eddig, hiszen a gyógyszertárakra, tömegközlekedési csomópontokra, pékségekre nem vonatkozik a megkötés. Térképünkön a Cty Delikát és a Tom Market lánc üzletei, de egyéb kisboltok is láthatóak.

Ha olvasóink is tudnak olyan helyekről, legyen szó alapvető termékeket forgalmazó üzletekről vagy szakboltokról, amelyek nyitva lesznek vasárnaponként, jelezzék azt az info@pecsma.hu e-mail címre. Ezt követően jelöljük az üzlet helyét térképünkön.