Kirúgja a város a “Fidesz-kocsmát”?

Csaknem 13 millióval tartozik a Murphy’s Pub az önkormányzatnak, 8 havi bérleti díjjal van elmaradva. A Városháza aljában működő éttermet a szocik fideszes helynek titulálják, mert volt ott néhány kampány-buli, a városvezetés azonban felbontja a szerződést, amennyiben a bérlő nem fizet.

hirdetés

 

Az MSZP helyi politikusai támadásba lendültek, ezúttal a vendéglátás oldaláról próbálnak fogást találni a városvezetésen. Most azt nehezményezik a szocik, hogy a  „fidesz-haveri” kocsma bérlője tartozik a bérleti díjjal, amelyet a város nem is akar behajtani.

Az önkormányzat azonban már több hivatalos felszólítást is küldött. Egyelőre nem tudták felmondani sem a szerződést, mert időközben történtek részteljesítések.

– Folyamatosan küldünk ki egyenlegközlőket és felszólításokat. Az utolsó kiküldött felszólítás átvétele szeptember 24-én történt, a 30 napos fizetési határidő még nem járt le – mondta dr. Lovász István. Pécs jegyzője hozzátette, a bérlő nyilatkozott is arról, hogy a hátralék törlesztését megkezdi.

Mindezek ellenére úgy tudjuk, az Önkormányzat kész felmondani a bérleti szerződést, amennyiben november elejéig nem érkezik meg a 13 milliós tartozás a város számlájára.

A Gazdasági Bizottság egyébként a Murphy’s Pub, illetve ezzel együtt két másik belvárosi vendéglátóhely bérleti díját is csökkentette átmenetileg 2009 és 2010 között, mintegy 25 százalékkal. A testület ugyanis elfogadta „a megváltozott gazdasági körülményekre és az EKF beruházások miatti bevétel csökkenésre” hivatkozó kérelmeket.

A Murphy’s-t üzemeltető Vörös Ferenc szerint a Pub körülbelül annyira fideszes hely, mint a belváros bármelyik étterme.

– Leginkább edédidőben látni ezekben és nálunk is városházi, illetve hivatali dolgozókat. Van, hogy fideszesek térnek be, van, hogy a szocialisták, annak idején még Toller Laci is nálunk evett – mondja.

Elismeri a tartozást, ugyanakkor azt mondja, százmilliós nagyságrendben fejlesztette az épületet, amely szerinte érdeke a városnak is. Azt állítja, nem a bérleti díj-tartozás miatt, hanem teljesen más érdekek mentén került az MSZP célkeresztjébe, amiről egyelőre nem mondott többet.

 

A pártok kocsma körüli, szerdai nyilatkozatai a Hírzóna rovatban olvashatók!