Igazi vendégek lesznek a menzásokból

A város a jövőben nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy a gyerekek ne csak egészséges, hanem még finomabb ételeket kapjanak az étkeztetési rendszerben, ezzel egy időben a következő hónapokban, években a menzákon infrastrukturális fejlesztések is történjenek. Komoly összegeket mozgósítanának.

hirdetés

Páva Zsolt polgármester annak kapcsán beszélt minderről, hogy egy nagy tejipari vállalattal együttműködésben októberben egészségtudatosságra nevelő programot indít Pécs. Ennek részeként több száz 11-12 éves gyermek részvételével futóversenyt rendeznek október 8-án. A nap során a gyermekek színes programokon ismerkedhetnek meg az egészséges táplálkozás főbb elemeivel, megtudhatják, hogy mire kell figyelniük a kiegyensúlyozott étkezés kapcsán. A részletek kapcsán érdemes felkeresni a www.tegy.hu honlapot.

danon egészségprogram1

A polgármester az eseményt bemutató sajtótájékoztatón azt mondta, a cél az, hogy a jövőben a menzákból gyermekvendéglátó intézmények váljanak; magyarán: ne csak finom és egészséges ételeket fogyasszanak a gyerekek, hanem azt modern, megfelelő környezetben is tegyék.

– Mind jobban igyekszünk figyelni a kis vendégek igényeire, a szülők észrevételeire, így a menük kialakításakor egyre nagyobb mértékben fogadjuk meg tapasztalataikat, javaslataikat. A menzák berendezését is lépésről lépésre világszínvonalúvá fejlesztjük a következő években. E célra komoly összegeket is fordítunk majd – mondta lapunk kérdésére Páva Zsolt.

Jobb környezetet akarnak a menzákon
Jobb környezetet akarnak a menzákon

A polgármester megjegyezte: azzal, hogy egy kézbe került a közétkeztetés, ma Pécsen jelentős mennyiségű helyi alapanyag felhasználásával készülnek a gyermekeknek szánt ételek, de a jövőben még tovább kell fokozni a helyben előállított termékek arányát. Mint mondta, a fiatalokhoz jelenleg kizárólag bevizsgált, egészséges ételek kerülnek, s ez így marad a jövőben is.