Kisebb csoda Pécsett: ellopták, majd a csatornát is megjárta az épségben előkerült jogosítvány

Nem ez volt persze az első eset, mikor valamilyen igazolvány került elő a pécsi szennyvíztisztítóból, azonban a Tettye Forrásház Zrt. közleménye szerint mindig kisebb csodával határos, mikor egy-egy plasztikkártya egészben érkezik meg a szilárd szennyeződések felfogását végző gépházba. 

hirdetés
Uránia Mozi

Most éppen egy jogosítványra leltek a szolgáltató munkatársai, melyről a beazonosítást követően kiderült, hogy a gazdája annak a jótékony hajlamú kínai házaspárnak az egyik tagja, akik tavaly áprilisban, a koronavírus-járvány kitörésekor több száz steril orvosi maszkkal és pénzadománnyal segítették Pécs mellett fekvő településük önkormányzatát.

Mint a cég beszámolójában írták:

Úgy tűnik tehát, az önzetlen segítséget meghálálja a sors: a hölgytől eltulajdonított iratok közül a vezetői engedély – többszintű fertőtlenítést és sterilizálást követően – vissza is került tulajdonosához, a házaspár a Tettye Forrásház központjában vette át a Pécs alatti hálózatot is megjárt plasztikkártyát.

Pár évvel ezelőtt egyébként hasonló sztorival volt tele a sajtó: a vállalat szakemberei akkor egy kanadai jogosítványra lettek figyelmesek a pécsi szennyvíztisztító telepen. Kisebb nyomozás után Pécsen élő tulajdonosa is meglett, akitől korábban – a kínai származású hölgyhöz hasonlóan – ellopták iratait.

Azért is nagy szó, mikor egy-egy kártya épségben megússza a folyamatot, mert a szennyvíztisztítás első fázisaként a Megyeri úti rácsgépházban, majd a városi szennyvíztisztító telepen kőfogó és sűrű törmelékrács szűri ki a durva szennyeződéseket. Az évi 150 tonnányi (vagyis napi 410 kilogrammnyi) rácsszemét közé kerülő igazolványok, pontgyűjtő- és egyéb plasztikkártyák általában több darabban, felismerhetetlenül érkeznek ide az elhasznált vízzel.

Korábban ITT is írtunk a szennyvíztisztítóból előkerült tárgyakról. 

Hirdetés