Kisiskolások teszik zöldebbé a várost

Véget ért a „Lépj! Ökoiskola-program” környezetvédelmi vetélkedő, melyet az általános iskolások számára szervezett a pécsi önkormányzat az Ökováros – Ökorégió Program keretén belül. A díjakat dr. Páva Zsolt, Pécs polgármestere, és Kővári János önkormányzati képviselő adta át a győzteseknek Kertvárosban, a Csontváry-sétányon felállított „Öko-ligetben”.

hirdetés

Nem mindennapi látványban van része annak, aki a Csontváry-sétány felé téved. Az Ökováros – Ökorégió alapítvány egy úgynevezett „Öko-ligetet” telepített a buszmegálló közvetlen közelébe. A pár négyzetméteres “ligetben” paravánok hirdetik a környezettudatos életmódot, a gyerekek pedig függőágyban, homokozóban kapcsolódhatnak ki.

környezetvédelem, öko, hl04
Nagyon élvezik a gyerekek a programokat

A programhoz kapcsolódó környezetvédelmi vetélkedő során az általános iskolás osztályok különféle természettudatos projektekkel pályázhattak önkormányzati támogatásra a saját iskolájuk részére.

környezetvédelem, öko, hl03
Homokozó is fogadja a ligetbe betérőket

Páva Zsolt a díjak átadása előtt elmondta, nagyon fontosak ezek a pályázatok, vetélkedők a város számára, mivel nagy erőpróba előtt áll  Pécs: október végéig kandidálni fog az Európa Zöld Fővárosa címre, ezért minden ilyen kezdeményezés nagyban hozzájárul a benyújtott pályázat sikeréhez.

környezetvédelem, öko, hl01
Páva Zsolt és Kővári János a díjazottakkal

A polgármester elmondta, a város elkötelezett a környezettudatos életmód iránt, Pécs célja, hogy minél zöldebbek legyenek az utcák, minél tisztább a levegő, minél többen mozogjanak, töltsék a természetben szabadidejüket. Fontos, hogy a város ezt az arcát is megmutassa a nagyvilágnak.

Hozzátette, ennek példája az a két elektromos busz is, amelyek nemsokára Pécsre érkeznek.