“Kiskórházat” adományoznak a pécsiek Afrikának

A világ egyik legszegényebb afrikai városába küld mentőautót egy pécsi cég. A mentő jobban felszerelt, mint az ottani kórház. A járművel egyébként a Budapest-Bamako ralit kísérik végig, majd a verseny végén otthagyják. 

hirdetés

A karitatív akciójukhoz bárki társulhat: szívesen fogadnak könyveket, kinőtt ruhákat, amelyeket aztán az ottani gyerekeknek adnak majd.
A verseny végén azonban a járművüket otthagyják Afrikában, Ginea Biszo városában, ahol véget ér a rali. A mentőautót az egyik kórháznak ajándékozzák.Januárban rendezik meg a több ezer kilométeres versenyt Afrikában. Az autósok között egy pécsi csapat is indul, csak épp mentőautóval. Kisegítői lesznek a versenyzőknek, ha valakinek baja esik, ők látják el a bajba jutottakat vagy a sérülteket.

Ezt a terepet kell túlélnie a mentőnek

A mentőautóban egy három irányba mozgatható ágy, valamint kötszerek, ragtapaszok, fecskendők és tűk kaptak helyet. De még gyűjt a cég, hogy az útra egy defiblirátorra, azaz egy újraélesztő készülékre is fussa. Az 1 millió forintba kerül, ehhez már támogatókat is keresnek – mondta  Takács Zsáklin a Tom Market sajtószóvivője.

Ezenkívül kinőtt ruhákat, megunt játékokat, felesleges tanszereket is fogadnak. Ezeket is kiviszik és az ottani gyerekeknek adják. [frame] Az adományokat december 23-ig a cég bármelyik üzletébe be lehet vinni. Az egyik közösségi oldalon pedig meg lehet nézni, hogy melyik adomány, melyik gyerekhez jutott el. Erről ugyanis fotókat készítenek és feltöltik az oldalra. [/frame]

  • Kosaras

    Jó ilyeneket olvasni.