Kisokos a hosszú hétvégére

Az ünnepnapok, hosszú hétvégék idején mindig fogas kérdés, milyen változások lesznek a közlekedésben, hogyan borulnak fel a menetrendek, mi miatt bosszankodhatunk éppen. Összegyűjtöttük a hosszú hétvégére vonatkozó fontos tudnivalókat, változásokat!

hirdetés

A helyi járatok szombaton és hétfőn szabadnapi, vasárnap és kedden munkaszüneti menetrend szerint közlekednek. Változások csak a 6-os, 60A járatokon lesznek, 60T számmal pedig új járat indul.

A 6-os járat mind a négy napon a megszokott 20 helyett 10 perces sűrűséggel közlekedik, a 60A és 60T járatok pedig a Temető északi kapu és a Béke utcai megállókat érintik.

A négy nap folyamán végig a belváros és a Köztemető között közlekedő 6, 22, 23, 24 és 73-as járatok min. öt percenként közlekednek majd. Több csuklósbusz fog majd közlekedni.

A bérletpénztárak szombaton és hétfőn a szombati nyitvatartás szerint üzemelnek, vasárnap és kedden pedig a vasútállomáson található pénztár kivételével minden bezár.

A Tükebusz vasárnap hajnalban 3-ról 2-re állítja vissza az órát, az éjjeli járatok duplán közlekednek emiatt.

tüke busz, kertváros, végállomás5
Általában a menetrendre kíváncsiak a legtöbben

A távolsági buszmenetrend nem borul fel különösebben: szombaton és hétfőn a szombati, vasárnap a vasárnapi ütemezés szerint indulnak a járatok, november elsején szintén a vasárnapi menetrend érvényben azzal a különbséggel, hogy az iskolajáratok nem indulnak el.

A MÁV menetrendjében a következő változások lesznek: október 30-31-én munkaszüneti napra érvényes időpontok szerint indulnak a járatok. November 1-jén a vasárnapi menetrend lesz érvényben, szerdán megint a munkanapok szerint közlekednek majd a vonatok.

máv, vasútállomás, hl16
A vonatindulásokra is figyelni kell

A Biokom hulladékszállítási rendje az ünnepek alatt is változatlan marad, a megszokott rend szerint.

A Pécsi Köztemetőben november 1-jén 17 órakor központi megemlékezés lesz egyházi közreműködéssel a ravatalozó előtt.

Hétfőn és kedden a temetőben személygépkocsival csak a mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkezők közlekedhetnek. Ugyanakkor elektromos kisbusz is segíti majd a közlekedést a területen. Október 28-a és november 1-je között a Nagyárpádi út mellett, a temető bővítési területén ingyenes lesz a parkolás.

AppleMark
Égnek a mécsesek, rengeteg a virág – könnyen lángra kaphat pár koszorú

A Pécsi Köztemető közleményében kér minden kilátogatót, hogy fokozottan ügyeljenek a mécsesek biztonságos elhelyezésére a tűzesetek elkerülése érdekében, a hulladékot pedig csakis a parcellák szélén található gyűjtőkbe helyezzék.

November elsején a kapuzárás előtt fél órával harangszó fogja figyelmeztetni a látogatókat, zárás után csak a Nagyárpádi úti portánál lehet elhagyni a temetőt.

A Janus Pannonius Múzeum közleményében írja, az állandó és időszaki tárlatok 29-én és 30-án a szokásos rend szerint tartanak nyitva, azonban október 31-én a hétfői szünnapra, november 1-jén az ünnepre való tekintettel nem látogathatóak.