Kitálalnak a Zsolnay-gyár volt dolgozói!

A Facebookon hoztak létre közösséget azok, akik tavaly hagyták el a Zsolnay Porcelánmanufaktúrát. Az ígérik, hogy nevüket vállalva mindent elmondanak – hamarosan.

hirdetés

Úgy tudjuk, hogy nemsokára részleteket is közölnek egy videós anyagban, ami elég erősnek ígérkezik, hiszen már maga a felvezető trailer is vészjóslóan komor, hiszen a fekete-fehér felvételen ilyen mondatok hangzanak el:

Úgy gondoltam, nem dolgozok itt tovább.
A lenézettség, a mindennapi megaláztatás.
Betelt a pohár.
Ez a Zsolnay már nem az a Zsolnay.

A Volt zsolnaysok csoport az írta magáról, hogy eddig hallgattak, de ezután nem fognak. Önként és büszkén jöttek el a szír mágnás, Bachar Najari által birtokolt gyárból, mert “úgy beszéltek és bántak velünk, mint a kutyával, a munkánkat pedig lenézték. Mert azt szerintük a ledinai óvodások is képesek megcsinálni!”

Mint írják, a Zsolnay örök, de szerintük csak akkor lehet megmenteni az értéket, ha olyanok vezetik majd a gyárat, akik erre hivatottak és tisztelik Pécset, a múltat és azokat a dolgozókat, akik ma még őrzik ezt a tudást.

A Ledina Kerámia Kft.-t még tavaly nyáron hozta létre a pécsi önkormányzat azért, mert akkor nem látta biztosítottnak a Zsolnay-gyár további működését annak komoly tartozásai miatt. Ez a cég vette át a gyár alkalmazottainak zömét. Később a Ledina Kerámiát magánbefektetők vásárolták meg, akik nagyszabású tervekkel indították el gyáruk kialakítását a nyugati városrészben.