Kitelepülések: vannak még pontatlanságok

A nyári jó idő beálltával, valamint az Európa Kulturális Fővárosa projekthez kapcsolódó köztérfelújítások végeztével eddig nem tapasztalt mértékben települtek ki a belvárosba a pécsi vendéglátósok. Az igazán pezsgő városképet eredményező kezdeményezésekkel kapcsolatban azonban akadnak még pontatlanságok.

hirdetés

Ezekre egy városházi előterjesztés hívta fel a figyelmet, amely a Király utcába kitelepült éttermek, kávézók ellenőrzésének tapasztalatait foglalja össze. Az intézkedésben a pécsi önkormányzat városfejlesztési főosztálya, a Pécs Holding Városi Vagyonkezelő Zrt. és a Közterület-felügyelet vett részt: a felek összesen tizenkilenc vendéglátó papírjait vették szemügyre.

Mint kiderült, a vizsgált vendéglátóhelyeknél tizenegy esetben az ellenőrök nem találtak kirívó szabálytalanságot. Két üzemeltetőnek volt határozata és szerződése, de mégsem az alapján települt ki – állapították meg. További öt vendéglátóhely papírjai pedig hiányoztak vagy nem voltak ellenőrizhetőek. Olyan kávézó is akadt, ahonnan az ellenőrök bevetették az előzőleg kihelyezett szőnyeget, illetve vázát is, mivel azok nem szerepeltek a megállapodásban.