Nem tudják, mi történt a vásárcsarnokban

vásárcsarnok112 (4)

hirdetés

Nem találtak veszélyes anyagot a katasztrófavédelem munkatársai, ezért mindenkit visszaengedtek a reggel kiürített pécsi vásárcsarnokba. Hat embert kellett ellátni, két személyt a sürgősségire vittek a mentők. 

A Baranya Megyei Katasztrófavédelem a rendőrséggel közösen reggel 9 óra tájban rendelte el a vásárcsarnok kiürítését, miután többen szúrós szagú, maró gázra panaszkodtak.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=Twksl03-aUc” width=”650″]

A helyszínre érkező mobil labor munkatársai több fajta veszélyes anyag kimutatására alkalmas mérőműszerrel végeztek felderítést a csarnokban,  kiemelt figyelemmel a húsboltok környékére, ahol  nagy teljesítményű hűtőgépek is üzemelnek, de veszélyes anyagot nem azonosítottak.

Kasza Anett, a katasztrófavédelem szóvivője közölte: a vásárcsarnok kapuit kinyitották, az eladók és a vevők ismét visszatérhettek az épületbe.

A mentőszolgálat négy egységgel vonult a helyszínre, náluk hat ember jelentkezett, ők fejfájásra és toroktáji  irritációra panaszkodtak. A mentőszolgálat tájékoztatása szerint négy embert helyszíni vizsgálatot követően elengedtek, két személyt azonban további kivizsgálás céljából kórházba szállítottak.

 Korábban írtuk:

Nem sokkal ezelőtt mindenkinek el kellett hagynia a pécsi belvárosban található vásárcsarnokot. Tűzoltók és rendőrök vannak a helyszínen.  Több embert kell ellátni. 

Egyelőre csak találgatni lehet, mi történt a reggel a pécsi vásárcsarnokban, miután sokan szúrós szagú gázt éreztek a levegőben. Az árusok szerint vélhetően ammónia kerülhetett be a csarnokban, többen is arra gyanakodnak, hogy egy nagyobb hűtő szállhatott el.

vásárcsarnok pánik2

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Kasza Anett elmondta: a tűzoltók és a katasztrófavédelmi mobil labor munkatársai a helyszínen végeznek felderítést. A rendőrség munkatársai kiürítették az épületet.

vásárcsarnok pánik

A helyszínen több tűzoltóautó,  rendőrautó biztosítja a rendet jelenleg is.

Tudósítónk szerint három embert kórházba kellett szállítani, több embert pedig a helyszínre érkezett mentőautókban látnak el jelenleg is. Szúrós, maró érzésre panaszkodtak a sérültek.

A katasztrófavédelem egyelőre nem találta meg a gázszivárgás forrását, de a levegőben a gáz jelenlétét sem észlelték.