Tudja meg, hogyan kaphat pénzt az EU-tól!

Kétnapos rendezvényt lesz a Zsolnay Kulturális Negyedben, amelyet  szakemberek tartanak a kis- és középvállalkozások számára elérhető európai uniós források felhasználásáról. Az eseményen Girán János, Pécs alpolgármestere a foglalkoztatás elősegítését és a helyi vállalkozások helyzetbe hozását hangsúlyozza.

hirdetés

A Sikeres Uniós Pályázatokat Előkészítő Rendezvénysorozat (SUPER) azzal a céllal jött létre, hogy a kis- és középvállalkozások első kézből értesülhessenek a Széchenyi2020 programban meghirdetett európai uniós források elérhetőségéről.

– Az ingyenes, július 21. és 22. között megrendezendő eseményen a megújult pályázati rendszer mellett szó lesz a fejlesztési területekről, valamint a régió vállalkozásösztönző lehetőségeiről is. A program második napján a résztvevők szakmai előadásokat hallgathatnak meg, amelyeken már sikeresen pályázó vállalkozások vezetői mondják el történetüket. A Pirogránit udvaron mindeközben kétnapos családi rendezvény várja az érdeklődőket, sportprogramokkal, játékokkal és az első napon Kocsis Tibor koncertjével – mondta Girán János alpolgármester.

Girán János

A városvezető hangsúlyozta, hogy Magyarország 2014 és 2020 között összesen 34 milliárd eurónyi, vagyis 12 000 milliárd forint támogatást kap az Európai Uniótól. A következő öt évben a Magyarországra jutó uniós támogatások egy főre vetítve meghaladják a 700 000 Ft-ot.

– Úgy biztosíthatjuk, hogy a kis- és középvállalkozások egyenlő mértékben férhessenek hozzá ezekhez a forrásokhoz, ha teszünk azért, hogy megismerhessék lehetőségeiket. A SUPER rendezvénysorozat segítségével a vállalkozók nem csak megtudhatják, hogy milyen feltételekkel, milyen célokra pályázhatnak a 2020-ig tartó időszakban, de ötleteket is meríthetnek terveik sikeres megvalósításához.

Mindez nem csupán a pécsi cégeket és vállalkozásokat is nagyban érinti, hiszen mindebből Pécs is sokat profitálhat. Erről fog szólni az alpolgármester előadása is.

– Az új pénzügyi időszak a vállalkozások mellett a város számára is kiemelkedő lehetőségeket kínál.  Az az érdekünk, hogy a források felhasználásával a város lakóinak, a helyi vállalkozóknak biztosítsunk jobb lehetőségeket. Pécs igyekszik a lehető leghatékonyabban felhasználni a Területi Operatív Program, és más, a helyi gazdaságot élénkítő programok forrásait – mondta Girán. – Célunk, hogy az új pályázatok segítségével munkahelyeket teremtsünk, elősegítsük a foglalkoztatást.

A városvezetés álláspontja szerint a kis- és közepes vállalkozások elengedhetetlenül fontosak a város gazdasága számára. A kiírandó pályázati források lehetővé teszik a helyi vállalkozások megerősödését, így összességében a pécsi gazdaságot is élénkítik.

– Fontos, hogy az egyes vállalkozások nem csak önmagukban értékesek, de kihatással vannak a helyi adóbevételekre, amelyek megnövekedésével a város közszolgáltatási kiadásai is növekedhetnek. A profitnövekedés segíti a vállalkozók és családjaik egzisztenciális helyzetének javítását, új munkahelyeket teremt, de a meglévő munkahelyeket is biztosabb, stabilabb lábakra helyezi. Mindezért nagyon lényeges, hogy minél több uniós forrás tudjon eljutni a Pécs városában élő, dolgozó, vállalkozó családokhoz.

A Super-program

A Sikeres Uniós Pályázatokat Előkészítő Rendezvénysorozat (SUPER) roadshow célja, hogy az aktuális fejlesztéspolitikai ciklus pályázatainak lehető legsikeresebb kihasználása érdekében a KKV-kat hasznos információval lássa el, pályázásra bátorítsa, inspirálja őket – valamint a vállalkozást még csak tervező érdeklődőket is motiválja.

A rendezvények első napján szakpolitikai előadások hangzanak majd el, amelyek fejlesztéspolitikai kitekintést adnak és a vállalkozásfejlesztési gondolatkört a pályázatok szemszögéből járják körül. Másnap pedig a pályázati és vállalkozásfejlesztési témák mellett inspiráló, motiváló előadások is lesznek olyan üzletemberektől, tudósoktól, feltalálóktól, akik a saját területükön az elmúlt évek során kiemelkedő eredményeket értek el. .

A rendezvényeken való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit a www.sikerstory.hu oldalon lehet megtenni.

Kedd:

Időpont

Előadás

Előadó

9.30-10.00

Regisztráció

10.00-10.05

Köszöntő

Girán János, Pécs alpolgármestere

10.05-10.10

Köszöntő

Dr. Hargitai János, miniszteri biztos

10.10-10.30

A fejlesztéspolitika fő irányai 2020-ig

Vitályos Eszter, európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár

10.30-10.50

Erősödő gazdaság – erősödő kamara

Parragh László, elnök, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

10.50-11.10

Vállalkozások lehetőségei, pályázatok finanszírozása

Krisán László, vezérigazgató, KAVOSZ Zrt

11.10-11.30

Kávészünet

11.30-11.50

Tájékoztatás a gazdaságfejlesztési pályázati lehetőségekről

Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár

12.00-12.10

Alpolgármester előadása

Girán János, Pécs alpolgármestere

12.10-13.10

Ebéd

Szerda:

Időpont

Előadó

Téma

9.00-9.30

Regisztráció, welcome kávészünet

9.30-10.05

Hild Imre, CEO, iCatapult

Indulni jó – magyar vállalkozásépítés a világpiacra jutás szempontjából

10.05-10.40

Cserpes István, tulajdonos, Cserpes Sajtműhely Kft.

Tejesüveg újratöltve, avagy egy tejesember sikertörténete

10.40-11.15

Vida Ágnes, online marketing szakértő, pszichológus

Vállalkozó nők, vállalkozó anyukák

11.15-11.50

Lobenwein Norbert, fesztiváligazgató, Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft.

A Volt, Balaton Sound fesztiválok sikere

11.50-12.40

ebédszünet

12.40-13.15

Bajor Péter, ügyvezető elnök, Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége

Hogyan tudjuk fejleszteni a saját és a környezetünk tehetségét?

13.15-13.50

Molnár Ferenc, tulajdonos, ügyvezető igazgató, Ilcsi Szépítő Füvek Kft.

Az Ilcsi márka sikertörténete

13.50-14.25

Gál Andrea, projektvezető, FIVOSZ

Miben segít a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége?

14.25-15.00

Csapody Balázs, tulajdonos, üzletvezető, Kistücsök étterem

A Kistücsök étterem koncepciója

15.00-15.20

kávészünet

15.20-15.55

Kohl Zsuzsanna, ügyvezető, minőségirányítási szakértő, FrameWork Hungary Kft.

A megbízható beszállítói kapcsolatok alapjai, a beszállítók minősítésének szempontjai, támpontok a közvetlen beszállítói tárgyalásokra a lehetséges alkupozíciók kialakításához

15.55-16.30

Szebeni Dávid, stratégiai és pénzügyi igazgató, Enrawell Kft.

Pályázat a vállalkozás életében

16.30-17.05

Kaszás Péter, vezető szaktanácsadó, tulajdonos, Human Map Vezetéslélektani és Menedzsmentmódszertani Központ

Human Mapping – Új trend a cégfejlesztésben