Nem indulhat

Elutasították az egykori MSZP-s alapszervezeti titkár, Komáromi István indulását a polgármesteri posztért, miután nem volt meg az ehhez szükséges számú érvényes ajánlása. Az érintett fellebbezni akar, de azt sem bánja, ha végül nem lesz polgármesterjelölt. Pedig szerinte elég jó programja lett volna. 

hirdetés

Immár majdnem biztos, hogy csak 7-en indulnak majd Pécsett a városvezetői posztért, tegnap ugyanis a még kérdéses jelöltekről is döntött a választási bizottság. Az indulóknak 500 érvényes aláírást kellett ehhez összegyűjteniük;  ez ugyanakkor a nyolc aspiráns közül csak hétnek sikerült.

– Nem értem, hogy miért utasítottak el – mondta lapunknak Komáromi István, aki függetlenként indult. – Szerintem tévedés történt, fellebbezni fogok a döntés ellen.

Komárominak erre még van lehetősége, viszont újabb aláírásokat már nem gyűjthet, mindössze az igazát próbálhatja meg bizonyítani. Azt nem árulta el, hogy mégis pontosan mennyi érvényes aláírása hiányzott, és összesen mennyi szignót gyűjtött össze. Az elutasított jelölt egyébként lapunknak azt mondta, hogy azt sem bánná, ha végül még a fellebbezését is elutasítanák, mert a családja nagyon le akarta beszélni a politizálásról.

A volt MSZP-s alapszervezeti titkár  ennek ellenére csalódott, mert szerinte neki az lett volna a programja, amit a “pécsiek akarnak”.

–  Morbid, ami most a városban folyik, buszcsere program, lócsere program és hajléktalancsere program van Pécsen. De nincs elegendő klozet, tucatnyi be van zárva, így az emberek a virágok között végzik a dolgukat, amiért megbüntetik őket. Ha kinyitnák ezeket, akkor munkahelyeket is teremtenének – mondta. – A mostani baloldal haldoklik – tette hozzá még Komáromi.