Kommandósokat keres a TEK Pécsre

Létszámhiánnyal küzd az állam legmenőbb rendvédelmi szervezete, miután több területre is kollégákat keres a TEK. A testület honlapján megjelent felhívás szerint ugyanis tiszteket, tiszthelyetteseket és tárgyalótiszteket is keresnek a testületbe.

hirdetés

Igaz, az utcáról csak úgy nem sétálhat be senki és nem lehet azonnal a TEK tagja, hiszen hivatásos állományú rendőrök jelentkezését várják, olyanokét, akik – idézzük – “szeretik a kihívásokat, csapatjátékosok, alkalmazkodni tudnak a Terrorelhárítási Központ személyi állományától megkövetelt, magas szintű mentális és fizikai igénybevételt jelentő teljesítményhez, továbbá képesek átlagon felül teljesíteni, a jövőben minden körülmények között fegyelmezetten vállalják az átlagnál feszesebb szolgálati kötöttségeket, ugyanakkor hajlandóak magukat folyamatosan képezni és áldozatot hozni a szolgálati feladatok sikeréért”.

TEK2
Nem mindenki alkalmas kommandósnak

Szigorú feltételeknek kell megfelelniük: a szükséges iskolai végzettség, jogosítvány, be nem töltött 36. életév mellett vállalniuk kell a nemzetbiztonsági átvilágítást, egészségügyi és pszichikai vizsgálatokat, emellett egy komplex (lövészeti, fizikai, szituációs) kiválasztási eljárást. Jelentős előnyt jelent valamilyen küzdősportban meglévő magas szintű jártasság, viszont kizáró tényező szemüveg viselése.

Nem csupán a központi szervezetbe, hanem a TEK vidéki műveleti osztályaira is keresnek jó képességű kommandósokat, így Pécsre is. A követelmények gyakorlatilag ugyanazok, a jelölteknek középfokú végzettséggel kell rendelkezniük, hogy ha sikeresen megfelelnek a felvételi eljáráson, akkor tiszthelyettesként dolgozzanak a haza védelmében.

A Pécsi Rendőrkapitányság hivatásos állományában jelenleg 339-en, míg a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon 223-an dolgoznak. Kérdésünkre Takátsy Zoltán sajtószóvivő közölte, hogy nem lesz létszámhiány a kapitányságokon, ha néhányan úgy döntenek, hogy jelentkeznek a TEK állományába.

Azt nem tudni, hogy a TEK pécsi műveleti osztályán hányan dolgoznak – ezt nem árulták el. A kormány már döntött arról, hogy több pénzt ad a TEK-nek a létszámbővítésre és több műveleti osztály megerősítésére is.

hirdetés
Hirdetés

1 hozzászólás

Comments are closed.