Fodor Ibolyában eltört valami

Keményen leoltotta az egyik kommentelőt a Facebookon Fodor Ibolya, mert az kritizálta őt. Fodor azt írta neki, hogy “rágalmazza a város képviselőjét”, ezért feljelenti.  

Fodor Ibolya azt követően került reflektorfénybe, hogy kiderült, évekkel ezelőtt jogerősen, bűnsegédlet miatt felfüggesztett börtönre ítélték. A képviselő ugyan kilépett a Fidesz-KDNP frakciójából, ám nem adta vissza mandátumát, holott erre kérte őt a Fidesz-KDNP frakció.

Emiatt (is) számtalan kritikát kapott a képviselő, mások mellett Herkóné Dömölki Piroskától is, akit aztán Facebook-üzenetben oltott le Fodor. A nyugdíjas hölgy mindössze annyit tett, hogy hozzászólt azokhoz a hírekhez, posztokhoz, amelyek a képviselő elmúlt hónapokban kirobbant botrányairól szóltak. Dömölki Piroska lapunknak azt mondta, szerinte Fodor Ibolyával szemben megingott a választói bizalom, de még annyit sem írt neki, hogy mondjon le, mindössze néhány cikk címét bemásolta a levelezésbe.

Fodor a hosszú beszélgetésben végül azt írta válaszul:Kedves Piroska hozzászólásai mentve, és Ön mint közalkalmazott, most megkérdezem főnökét, vajon nyíltan politizálhat-e, és rágalmazhatja-e a város képviselőjét!! Üdvözletem. A feljelentés megtörténik még a mai napon! Ön mint közalkalmazott a város képviselőjét rágalmazza… nincs tovább mit mondanom”.

A kommentelő hölgy egyébként korábban a Fegyveres Erők Klubjában, majd a határőrségen dolgozott, de már régóta nyugdíjas. Ő vállalja szavait és a magánvéleményét fogalmazta meg egy közszereplővel szemben. Úgy tudjuk, hogy Fodor feljelentette az RTL riporterét és szerdán pedig rendőröket is hívott a sajtósokra, akik éppen ez ügyben akarták megkérdezni.

Fodor Ibolya érdeklődésünkre azt közölte: az elmúlt hetekben folyamatosan kapott mocskolódó e-maileket, üzeneteket különböző emberektől, a családját teljesen tönkretették, az említett tévések pedig a KÉK Egyesület irodájának ajtaját nyomták rá, amit belülről tartottak,  hogy ne tudjanak engedély nélkül bemenni.

– Nincs életünk, nincs nyugalmunk csak azért, mert vannak emberek, akik szeretnek másokba belerúgni – mondta a képviselő. – A hölgy privát üzenetben írt, és tőle azt kértem, hogy jöjjön el, nézzen körül a KÉK Egyesületnél, nézze meg, mit tettünk ebben a városban, beszélgessünk, és utána formáljon véleményét, de ő ezt nem akarta. Lezártam a beszélgetést, elköszöntem, ezután keresett meg újra. Ez szerintem zaklatás.

Mint mondta, elege lett abból, hogy őt  bárki bárhol bármivel megrágalmazza, és ezért is mondta a nőnek, hogy a történtekért vállalnia kell a felelősséget a megfelelő fórumokon. Hozzátette: miután ez egy magánbeszélgetés volt, és ezt engedély nélkül nyilvánosságra hozta a hölgy, ezért akár levéltitok megsértése miatt is tehetne feljelentést.

– Meg kell védeni a családomat és a kollégáimat, mert már munkájukat sem tudják ellátni  – mondta.

[note note_color=”#66d3ff”]Az MSZP egyébként a múlt év végén jelentette be, hogy  Fodor  lemondásának érdekében aláírásgyűjtésbe kezdenek. Ez utóbbi azért is érdekes, mert éppen az MSZP városházi soraiban ült hosszú ideig az a H. Gyula, akit lopás miatt ítéltek letöltendő börtönre. Szintén az MSZP volt az, aki olyan felügyelőbizottsági tagot (Sz. I.) küldött a Tüke Buszhoz, aki korábban 18 millió forintnyi állami támogatást vett fel jogosulatlanul cégével, a szentlőrinci Rehabilitációs Technika Kft.-vel. A bíróság által elítélt férfi az államnak okozott kárt nem térítette meg,  háromévnyi felfüggesztett börtönt kapott.[/note]

Hirdetés