Komoly károkat okozott a vihar

Vasárnap rengeteg segélyhívás érkezett a viharos szél miatt a tűzoltókhoz. Főként Pécsett és Pécs környékén okozott problémát az erős szél – közölte a Baranya Megyei Katasztrófavédelem.

hirdetés

vihar16

Reggel óta folyamatosan érkeztek a segélyhívások a katasztrófavédelem ügyeletére. Főként kidőlt fák akadályozzák a közúti közlekedést, veszélyesen lógó tárgyak és kitört ablaküvegek jelentenek veszélyt a közlekedőkre.

Parkoló autókra dőlt egy nagyméretű fa Pécsett a Berze Nagy János utcában. Pécsi önkéntes és hivatásos tűzoltók távolították el a kidőlt fát.

Szintén Pécsett, a Móricz Zsigmond téren egy tízméteres faág esett egy társasház bejárata elé, amely akadályozta a gyalogos közlekedést. A tűzoltók láncfűrésszel avatkoztak be a helyszínen.

Pécsett a Tüskésréti úton egy nagyméretű fa dőlt rá egy személyautóra, az Athinay úton egy gesztenyefa dőlt rá két autóra, az Építők útján pedig gyökerestől fordult ki egy platánfa, amely egy garázssorra dőlt.

Pécsett a Bartók Béla úton, a Szilágyi Dezső utcában, a 6-os úton a Hullámfürdőnél, Pellérd és Pécs között, valamint Lad belterületén is egy-egy kidőlt fa okozott fennakadást a közúti közlekedésben. A tűzoltók láncfűrésszel távolították el a kidőlt fákat.

Pécsett a Laskó utcában és Keszüben is egy megdőlt fa szakította le az elektromos vezetéket, utóbbi helyszínen két villanyoszlop is kidőlt. Az energiaszolgáltató szakemberei már a helyszínen dolgoznak a hiba kijavításán. Pécsett a Dózsa György utcában egy telefonkábel szakadt le az erős szélben.

Szintén Pécsett, a Citrom utcában egy társasház bádoglemezét szakította le a szél, a tűzoltók kézi erővel távolították el a veszélyesen lógó darabokat.

A Budai Vámnál egy hirdető zászlót és annak tartó rúdját tépte le a szél, amely veszélyeztette a közúti és a gyalogos közlekedést.

Pécsett a Munkácsy Mihály utcában pedig egy harmadik emeleti épület több ablaka is kitört. Az üvegszilánkok a járdára hullottak, de nem sérült meg senki. A tűzoltók kéziszerszámokkal távolították el a veszélyesen lógó üvegtáblákat.

A hivatásos tűzoltók munkáját az önkéntes Pécsi Kutató- Mentő és Tűzoltó Egyesület is segítette.