Könnyebben közlekedhetünk Pécsen

Két forgalmas járdaszakasz is megújul Pécsen. A kertvárosi Nagy Ferenc téren már rendbe is tették az érintett, sok lakó által panaszolt járdát, míg a Vásárcsarnok nyugati bejárata előtt jelenleg is folyik a munka, a Biokom munkatársai új aszfaltburkolattal látják el a buszmegállót és környékét.

hirdetés

Időszerű volt már a kertvárosi Nagy Ferenc téren lévő egyik járdaszakasz rendbetétele, hiszen a széles, ugyanakkor a környező fák gyökerei és a korábbi hanyag munkálatok miatt feltüremkedett közlekedési felület igencsak balesetveszélyessé vált. A Biokom azonban nemrég befejezte a helyreállítási munkálatokat.

– Ez a tér képviselői körzetem egyik neuralgikus pontja – kezdte Hári József önkormányzati képviselő. – Maga az érintett lakóház is elég rossz állapotban van, köszönhetően a galambok által okozott problémának, amit szintén meg kívánunk oldani a közeljövőben. A másik nagy probléma a most felújított járdával volt kapcsolatos – fogalmazott.

nagy ferenc tér1 - g
Keskenyebb, de járhatóbb lett a járdaszakasz

A képviselő hangsúlyozta, hogy környéken élők keresték meg azzal, hogy miként lehetne megoldani a sokak számára komoly közlekedési nehézségeket okozó járdaszakasz megújítását.

– Egy kicsit szűkebbre vettük a járda hat méteres szélességét, így maradt négy méternyi közlekedési felület. Felszedtük a rosszul letett betonelemeket, a vízelvezetőt, s kiegyenesítettük azokat a fák és azok gyökerei által okozott púpokat, kitüremkedéseket (a járda úgy nézett ki, mint egy hullámvasút), amelyek balesetveszélyessé tették a közlekedést. A Biokom munkatársainak sikerült rendbe tenni a szakaszt, így most egy keskenyebb, de járhatóbb közlekedési felületet kaptunk – mondta Hári József, aki szerint a padokat – amennyiben az időjárás is megengedi – a következő napokban helyezik vissza a helyükre.

Szintén könnyebb lesz a közlekedés a Vásárcsarnok nyugati bejárata előtt, ugyanis új aszfaltburkolatot kap az ott lévő buszmegálló és környezete. Ezzel kapcsolatban Lóczi Szidónia, a Biokom sajtófelelőse elmondta, hogy a november 8-án elkezdődött munkálatok négy napig tartanak, de ezen idő alatt is gondoskodnak a szakemberek a piac biztonságos megközelíthetőségéről.

– Az érintett szakaszon lévő árusítóhelyeket ideiglenesen áthelyezzük, egyrészt az árusok biztonsága érdekében, másrészt azért, hogy az ottani gyalogosforgalom ne akadályozza a munkálatokat, amelyek lezárultáig a vásárcsarnok Pécs-Belváros irányú megállóját áthelyezik 80 méterrel délre, a Bajcsy-Zsilinszky u. 33. alá.