Könyvfutár hozza majd a pécsieknek a legjobb olvasmányokat

Új szolgáltatást indít május 6-án a Csorba Győző Könyvtár. A Könyv(fu)tár heti egyszer juttat el dokumentumokat, könyveket a már korábban beiratkozott olvasóknak.

Sajnos a Csorba Győző Könyvtár egységei március 16-a óta zárva tartanak, így az intézmény olvasói azóta nem jutottak friss olvasnivalóhoz. Ezt a helyzetet igyekszik most orvosolni a könyvtár az új szolgáltatással – közlésük szerint.

Fontos tudni elöljáróban, hogy csak a Csorba Győző Könyvtár fiókkönyvtári hálózatának állományából biztosít könyveket, a Tudásközpontéból nem.

A szolgáltatás térítési díjas, az első kiszállítási nap május 13-án lesz.

Íme a Könyv(fu)tár szolgáltatás részletei:

  • Könyvet, olvasmányt a Csorba Győző Könyvtár (Apáczai Csere János Fiókkönyvtár, Belvárosi Fiókkönyvtár és Ifjúsági TanulóTér, Csipkefa Gyermekkönyvtár, Kertvárosi Fiókkönyvtár, Várkonyi Nándor Fiókkönyvtár és Pinokkió Gyermekkönyvtár) kölcsönözhető állományából választhatunk. Ide kattintva érhető el az online katalógus.
  • Egyszerre legfeljebb öt dokumentumot (könyv, hangoskönyv, CD, DVD) kölcsönözhetünk.

A kölcsönzési határidő június 30-a.

  • Visszaküldésre nincsen lehetőség.
  • A könyvek kiszállítását heti egy alkalommal, szerdánként végzi az intézmény.
  • A beérkezett kérésekre két munkanapon belül válaszolnak, és egyeztetik a kiszállítás dátumát.
  • A Könyv(fu)tár csak Pécs közigazgatási területén belül érhető el.

Fontos tudni azt is, hogy az otthonukban gyógyuló, valamint hatósági házi karanténban lévő személyeknek nem szállítanak ki könyvet. A könyvtárosok egyébként a rendelt olvasmányokat a legnagyobb elővigyázatossággal, kesztyűben és maszkban csomagolják és szállítják.

Kéréseinket ide kattintva juttathatjuk el az űrlap kitöltésével, vagy telefonon kizárólag a 72/324-001-es számon, hétköznap 9–15 óráig.

A szolgáltatás díja:
65 év alatti olvasóknak csomagonként 600 forint,
65 év feletti olvasóknak csomagonként 300 forint.

A szolgáltatás díját nem kell kiszállításkor megfizetni. A tartozást kifizethetjük online ide kattintva, vagy a könyvtár újranyitásakor a Várkonyi Nándor Fiókkönyvtárban (Nagy Jenő utca 24.).

A Csorba Győző Könyvtár munkatársai a szolgáltatás részletei kapcsán egyéb kérdésekkel a
varkonyi.fiokkonyvtar@csgyk.hu e-mail-címen várják az olvasók leveleit.

Hirdetés