Városnyi ember látogatott már el erre a pécsi helyre

Jól mutatja a felújított pécsi állatkert népszerűségét, hogy a megnyitása óta eltelt bő egy év alatt immáron negyedmillióan látogatták meg az intézményt. A 250 ezredik vendégeket, egy nyíregyházi családot csütörtökön köszöntötték.

hirdetés

Úgy tűnik, hogy a tavaly május 20-án átadott új pécsi állatkertet nagyon gyorsan megszerették az emberek, hiszen mindössze egy év és egy hónap alatt negyedmillióan látogattak el zooba! A 250 ezredik látogatókat – egy Szekszárd melletti Uzdon élő kislányt, Hettit és nyíregyházi nagyszüleit – csütörtökön köszöntötte Őri László, Pécs alpolgármestere és Siptár Dávid, az állatkert igazgatója.

A 250 ezredik látogatókat emlékplakettel és ajándékokkal lepték meg

Kalmár Imre és Kalmárné Vass Eszter, Hetti nagyszülei elmondták, hogy a kislány nagyon szereti az állatokat, többször jártak már a budapesti és a nyíregyházi állatkertben is. A pécsi zooban Hettinek a boa volt a kedvence – mondták.

Őri László hangsúlyozta, hogy az a negyedmillió látogató, akiket az állatkert az elmúlt egy évben fogadott, azt igazolja, hogy a pécsiek és a Pécsre látogatók régóta vártak a létesítmény megnyitására. De nem csak nekik szól a mecseki állatpark – folytatta – hiszen az, hogy a 250 ezredik látogatók pont Nyíregyházáról, egy magas színvonalú állatkertet üzemeltető városból érkeztek, azt igazolja, hogy a pécsi zoo komoly turistalátványosságnak számít az országban.

Őri László gratulált Hettinek

– Arra sarkall minket ez a jelentős látogatószám, hogy az állatkert iránti érdeklődést fenntartsuk. Ahogyan tehát eddig, úgy a jövőben is folyamatosan attrakciókkal fogjuk megtölteni az intézményt. Ennek érdekében a közelmúltban egy pályázatot is benyújtottunk a Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztályával közösen, melynek keretében egy félmilliárdos fejlesztési forrásra pályázunk. Amennyiben nyerünk, egy olyan gyerekeknek és iskolai csoportoknak szóló oktató- és élményközpontot alakítanánk ki az állatkertben, mely újabb látványosságot jelenthet majd a városiak és az idelátogatók számára – mondta a városvezető.

Siptár Dávid kifejtette, hogy az a lelkesedés, amivel a látogatók a kezdeti időszakban viszonyultak az állatkerthez, nem múlik. Céljuk ezért a jövőben is az, hogy minél többen érkezzenek – és térjenek vissza – a zooba Pécsről és szerte az országból. Ezért indították el – folytatta – azt a hűségprogramot is melynek keretében az, aki háromszor elmegy az állatkertbe, negyedszerre már ingyenesen nézheti meg a megannyi egzotikus állatot. De a népszerűség fenntartását szolgálja az is, hogy januártól folyamatosan rendezik meg a rendkívül populáris látványetetéseket is – mondta az igazgató.

Trump avatása: így fest negyedmillió ember egy helyen

Negyedmillió ember (akiknek a nagyja kisgyermek) szinte elképzelhetetlenül soknak tűnik, de megpróbáljuk szemléltetni, hogy mégis mekkora embertömegről is van szó. Érdemes például belegondolni abba, hogy több ember járt már a pécsi állatkertben, mint ahányan az angliai Nottinghamben, Plymouthban, vagy az ausztriai Grazban laknak. Donald Trump elnökké avatásán a Washington-emlékműnél is körülbelül ennyi ember volt – vagy legalábbis annyian férnek el a téren. Merész gondolat, de ha például 250 ezer 150 centi magas gyereket egymás mellé fektetnénk, az 375000 métert tenne ki.

Az Állatkert a mai napon egy permetkapuval is gyarapodott a Tettye Forrásház jóvoltából, amit már birtokba is vettek a gyerekek.

 • RealQuentin

  Nem értem, mit nem értesz.
  250.000 gyerek, az 375.000 kilométer.
  azaz:
  Egy 150 centis gyerek éppen és pontosan másfél kilométer hosszú lesz, ha lefekszik.
  Mit kell itt konzultációzni, most mi a gond ezzel???

 • Andor Svábi

  250 000 db 150 centis, gyengécske matekos gyerek is kiszámolná, hogy egymás után fekve talán Nyíregyházáig érnének el, nemhogy a Föld körül. Hosszában. Egymás mellé fekve talán a Balatonig. De propagandának van olyan erős, mint egy konzultáció!