Körbefutják a Dunántúlt a pécsi alapítványért

Hat nap alatt 380 km-t futnak a pécsi Szemem Fénye Alapítvány javára. A jótékonysági futás egyben figyelemfelhívó akció is. Pécsiek ilyen kezdeményezésben még nem vettek részt.

hirdetés

Plüssállatokat gyűjtenek azok a sportolók, akik majdnem egy héten át menetelnek a pécsi alapítvány érdekében. Több várost is érintenek, ahol csatlakozni lehet hozzájuk.

– Összesen hét nagyvároson futunk keresztül, nem nagy tempóban. Székesfehérváron volt a rajt hétfőn, kedden Balatonfüred, majd Tapolca. Onnan futunk Nagykanizsára és Kaposvárra. Innen jövünk szombaton reggel kilenc órai indulással Bonyhádon át Pécsre, egészen a Dóri Házig – mondta Lajkó Csaba, a 2013-as és 2014-es év ultrafutója és egyben a jótékonysági futás szervezője.

ITT elérhető a pontos menetrend, napokra és órára lebontva. Bővebb információt pedig a www.jotifuti.hu oldalon találhatunk.

jotifuti3_jo
A szlogen: “Futunk, hogy segíthessünk, mert a láb mindig kéznél van”

Lajkó Csaba legutóbb a Böjte Csaba által vezetett Dévai Szent Ferenc Alapítványért futott. A jótékonysági futásokkal az a célja, hogy minden évben megsegítsen egy alapítványt a futótársaival és megmutassa, hogy egy-egy nemes cél érdekében milyen összefogásra képes a futótársadalom. Most a pécsi Dóri Házat azért választotta, mert szeretne hozzájárulni a beteg gyerekek boldogabb hétköznapjaihoz és szerinte ha ezt futással is el tudják érni, akkor miért ne tennék. Ezért összesen tíz futót hívott meg, akik ennek érdekében teljesítik a nem mindennapi távot és persze ezáltal minden városba elviszik a Dóri Ház és a Szemem Fénye Alapítvány hírét.

– Vannak fix futók, akik a napi 50-60 kilométert elosztják egymás között. De nekik is kell a támogatás és a lelkes társaság, így várjuk azon önkéntes sportolók, futók jelentkezését, akik csatlakoznának hozzánk – hangsúlyozta Lajkó Csaba.

Még a Balatont is megjárták a futók
Még a Balatont is megjárták a futók

Érdekesség, hogy a futókat GPS-sel látták el, így bárki nyomon követheti őket, hogy hol járnak éppen. Aki pedig úgy dönt, hogy nem fut, csak hozzájárulna a beteg gyerekek megsegítéséhez, az pólót vásárolhat. Az ebből befolyt összeget pedig a Szemem Fénye Alapítvány kapja meg, mihelyst a futók célba érnek a pécsi Dóri Háznál.