Körbenéztünk Pécs új bútoráruházában

Lesz mit bejárni, hatalmas a hely

Szerdán nyit a Baumax helyére költözött Mömax üzlet, melyet júniustól kezdtek építeni rohamtempóban, hogy a kitűzött határidőt elérjék. Az intenzív tervezés, előkészítés, és a gyors kivitelezési munka pedig meghozta eredményét, a Mömax ugyanis nagyon jól néz ki.

hirdetés

Míg korábban, nagyjából egy éve, az a hír járta, hogy a Baumax helyén Möbelix üzlet nyílik, ezt lapunk tavaly már cáfolta. Ugyan a Möbelix és a Mömax is az osztrák tulajdonban lévő XXLutz anyacéghez tartozik, mégis van különbség a két áruházlánc között.

Lesz mit bejárni, hatalmas a hely
Lesz mit bejárni, hatalmas a hely

A két üzlet két különálló termékválasztékkal dolgozik: míg a Möbelix szűkebb termékkínálata „diszkontosabb”, egyszerűbb és megfizethetőbb, addig a Mömax „trendibb”, naprakészebb, jobban követi a bútor- és lakberendezési divatot. Ezenfelül a Mömax színesebb és fiatalosabb kínálattal bír, termékeik szélesebb vevőkörnek szólnak.

Várják a pécsi rohamot
Várják a pécsi rohamot

A pécsi Mömax méretes lett, hiszen – mint azt Kecskés Rita, az áruház vezetője kedden, a nyitás előtti napon elmondta – a vásárlótér több mint 7 ezer négyzetméteres, a hozzá tartozó raktár pedig közel 3 ezer négyzetméteres, melyhez természetesen tartoznak kiszolgáló helyiségek is.

Kecskés Rita, a pécsi áruház vezetője bízik az üzlet jövőjében
Kecskés Rita, a pécsi áruház vezetője bízik az üzlet jövőjében

A nyitásra váró Mömaxban ottjártunkkor Kecskés Ritától azt is megtudtuk, hogy az építkezés során lecserélték a az épületben található fűtési-, levegőztetési-, és világítási rendszereket, és persze a Mömaxra jellemző, fiatalos áruházképet is ki kellett alakítani. A Mömaxban több mint 10 ezer termék közül válogathatunk majd szerdától, egyéni, tervezhető bútorokat is kaphatunk, és némileg módosíthatunk is egy kiszemelt dizájnon, hogy az tökéletesen passzoljon majd otthonunkba.

Egy "mintaszoba" a sok közül
Egy “mintaszoba” a sok közül

Kecskés Rita elmondta, hosszú távra terveznek, mert hisznek a pécsi Mömax jövőjében.  Tisztában vannak a helyi konkurenciáikkal, ugyanakkor ők a nagyobb pécsi bútoráruházakhoz képest fiatalosabb, átláthatóbb, színesebb készlettel akarják elcsábítani a vevőket.

Az áruházvezető szerint az is nagyon szimpatikus vonása lehet az üzletnek, hogy bizonyos lakberendezési stílusokat is be tud mutatni a vásárlóknak, legyen az mondjuk egy „klasszikus”, egy „modern”, vagy „vidéki”. Épp ezért „mintaszobákban” mutatják be ezeket az összeállításokat. Ugyanakkor a Mömaxokban van lehetőségünk háromdimenziós konyhatervezésre is.

Követik a trendeket
Követik a trendeket

Az üzletlánc beszállítói és kreatív munkatársai folyamatosan követik a lakberendezési trendeket, a Mömax kínálata tehát időközönként majd változni is fog.

Kiegészítőkből is van egy rakás, nem csak bútorból
Kiegészítőkből is van egy rakás, nem csak bútorból

Az augusztus 24-ei nyitáskor akciós ajánlatokkal várják a pécsieket, Kecskés Rita elmondta, hogy minden termékcsoportban találhatnak majd olcsóbb darabokat a vásárlók. Kérdésünkre, hogy számítanak-e nyitási vásárlórohamra, azt mondta, hogy reménykednek benne, hogy reggel 7 órakor sokan már nagyon sokan lesznek.

Lakberendésben nagyon trendi az üzlet
Lakberendezésben nagyon trendi az üzlet

A pécsi Mömaxban 53 ember dolgozik, akik közül sokan már a Baumaxban is dolgoztak: áruházvezetők, a bútor- és lakberendezési szakeladók, raktárosok, konyhatervezők, dekoratőrök. Az átalakítás több mint 300 millió forintos munkálataiban pécsi cégek is részt vettek.