Kordáékkal bulizhatunk a szabadtérin

Összesen tizennégy produkcióval, köztük táncesttel, bohózattal, színművel, koncerttel és gyermekelőadással is várja a közönséget a Pécsi Nyári Színház június 16. és augusztus 10. között a baranyai megyeszékhelyen.

hirdetés

Vidákovics Szláven, a Pécsi Horvát Színház igazgatója, a nyári játékok főszervezője csütörtökön, Pécsen tartott programismertető sajtótájékoztatón elmondta, hogy az 1978-ban indult kulturális eseménysorozat idén az Anna udvarban és a Káptalan utcai szabadtéri színpadon huszonhét este ígér tartalmas kikapcsolódást, szórakozást.

Kiemelte, hogy a nyári színház ezúttal három saját produkcióval jelentkezik: Carlo Goldoni Mirandolina című komédiáját a Janus Egyetemi Színházzal, a Bonyodalmas balkáni lakodalmas című táncbohózatot, valamint Peter Shaffer Black Comedy című bohózatát a Pécsi Nemzeti Színházzal közösen mutatják be. Utóbbi főszerepében Hegyi Barbara látható.

A teátrumi programok sorában szerepel Moravetz Levente-Balásy Szabolcs-Horváth Krisztián A fejedelem című musicalje, Csehov két egyfelvonásos komédiája, a Leánykérés és a Medve, Dario Nicodemi Hajnalban, délben, este című vígjátéka.

A szervezők remélik, hogy Pécsen is nagy sikert arat Avery Corman Kramer kontra Kramer című színműve, Vaszary Gábor-Fényes Szabolcs-Szenes Iván Az ördög nem alszik című zenés vígjátéka és Ronald Harwood A nagy négyes című komédiája is.

Vidákovics Szláven szólt arról, hogy a táncok kedvelőinek a Kék Hegyek Lányai Orientális Tánccsoport, valamint annak a Budapesti Fáklya Horvát Művészegyüttesnek a táncestjét ajánlják, amely a Pécsi Horvát Színház fennállásának 20. évfordulója alkalmából lép fel a baranyai megyeszékhelyen.

A főszervező hozzátette: ahogy táncestből, úgy koncertből is kettőt terveznek: az érdeklődők a Váradi Roma Café, továbbá Korda György és Balázs Klári produkciójára válthatnak belépőt. A gyerekeket a Napkaland című zenés műsorra invitálják.

Vidákovics Szláven a nyári színház költségvetéséről elmondta, hogy terveik szerint idén 40 millió forintból gazdálkodnak, az összeget főként pályázati és a pécsi önkormányzattól remélt forrásból, szponzori támogatásokból, jegybevételekből teremtik elő.

Megjegyezte, hogy az előadásokra belépők péntektől válthatóak a Színház téri pavilonjukban, a Pécsi Horvát Színházban, valamint a www.pecsiszabadteri.hu internetes oldalon. Ugyanitt a programok részleteiről is informálódhat a közönség.

Vidákovics Szláven reményét fejezte ki, hogy az idei nyári színháznak a tavalyihoz hasonlóan legalább 20 ezer fizető nézője lesz, már csak azért is, mert az érdeklődők száma évek óta emelkedik, a jegyeket pedig a tavalyi árakon kínálják.

Csizi Péter, Pécs fideszes alpolgármestere arról szólt, hogy a városvezetés fontosnak tartja a nyári játékok megrendezését, mert szeretné, hogy az a pezsgés, amelyet a színjátszás biztosít, a két évad közötti időben sem szünetelne Pécsen. Úgy vélte: a sokszínű szabadtéri programokat az itt lakók és a turisták egyaránt igénylik.