Így fog kinézni az új pécsi állatkert

Elkészültek a látványtervek az új állatkerthez. A 2014 novemberére teljesen megújuló parkhoz parkolót, fogadóközpontot is építenek majd. A központ egy többszintes, modern, zöldtetős (azaz fűvel bevetett) épület lesz.

Az új állatkertet család- és mozgáskorlátozott-barátnak tervezték: több ponton különböző pihenőhelyeket és játszóhelyeket alakítanak ki, és felépítenek egy 800 négyzetméteres fogadóközpontot is.

Itt kap helyet a pénztár, és ide költözik a belvárosból az akvárium-terrárium is.

– Alul lesz az akvárium és fölül a terrárium, ott kap helyet a majomház, és ehhez az épülethez csatlakozik majd a fókaszállás is – mondta Nagy Csaba, Pécs alpolgármestere.

Az 1,1 milliárdos modernizálás során új kifutókat is építenek, ezzel nagyobb és kényelmesebb szállásuk lesz az állatoknak.

Megtörténik a terület alászigetelése is, az állatkert ugyanis épp a tettyei ivóvízbázis fölött van. A teljesen megújuló parkban már elképzelhetetlen lesz, hogy szennyezett víz szivárogjon a talajba.

– Az állatokat is aszerint fogjuk elhelyezni, hogy melyek veszélyesebbek vagy kevésbé veszélyesek a vízbázisra – mondta Egry Dóra, a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. fejlesztési igazgatója.

A park bejárata körül egy csaknem százfős parkolót alakítanak ki, több buszparkolóval együtt. A munka nyár végén kezdődhet el, és 2014 novemberében fejeződhet be.

Így néz ki majd felülnézetből a pécsi ZOO

 

Este is érdemes lesz megnézni majd a parkot, a látvány ígéretes.