Koronavírus miatt zárt be két napra a Cserepka János iskola felső tagozata és gimnáziuma

Két tanítási napra zárt be csupán koronavírus-fertőzések miatt a pécsi Cserepka János Általános Iskola, Középiskola és Sportiskola. Miután két tanuló is pozitív tesztet produkált, csütörtökre és péntekre a teljes felső tagozat és a gimnázium online oktatásra állt át. Az esetszám viszont nem növekedett tovább, így a jövő hét újra a hagyományos rend szerint indulhat.

hirdetés
Uránia Mozi

– Egy tanulónk a keddi napon pozitív tesztet produkált, aztán szerdán megint egy másik. Féltünk, hogy elindul egy fertőzési hullám, ezért a Népegészségügyi Központtal, az EMMI-vel, az Operatív Törzzsel egyeztetve arra jutottunk, hogy csütörtökön és pénteken átállunk online oktatásra – mondta Szabó Attila, az intézmény igazgatója.

– Szerencsére az esetszám nem nőtt azóta, a covid-pozitív tanulóink tüneteket nem produkáltak így újra egyeztettünk az említett szervekkel és a közös döntés az lett, hogy hétfőtől visszaáll a felső tagozat és a gimnázium is a hagyományos oktatásra.

Az igazgató elmondta, a megfertőződött tanulóink sportolók voltak, verseny előtt derült ki róluk, hogy koronavírusosak. A csütörtöki-pénteki online oktatásra való átállás tehát afféle prevenciós jellegű intézkedés volt.

– Nagyon féltünk, ha elindul a fertőzési hullám, mi lesz az alsósokkal? Az elsősök számára most különösen fontos, az írás-olvasás tanulásakor, hogy személyesen legyenek jelen az osztályteremben.