Nemrég villám csapott az Ágoston téri forgalomirányító berendezés rendszerébe, ami így meg is adta magát. A Biokom ugyanakkor pénteken már ki is cserélte a tönkrement rendszert, egy sokkal korszerűbbre.

Az Ágoston téri forgalomirányító berendezés rendszerébe a közelmúltban villám csapott, ami így tönkrement. Mivel a javítása nem volt lehetséges, ezért az azt üzemeltető Biokomnak új rendszert kellett beszereznie.

Mezxner Barna, a városüzemeltetési cég vezetője lapunknak elmondta, hogy az új berendezések egyben korszerűbb, ledes technológiájúak, és míg a régi berendezés szigetüzemben működött, az új rendszert bekötötték a forgalomirányító jelzőlámpák távfelügyeleti rendszerébe, ami azt jelenti, hogy ha a jövőben valamilyen hiba jelentkezik, arról azonnal értesül a Biokom.

A javítással és felújítással együtt tehát egy jelentős fejlesztés is megvalósult – mondta.

Mivel egy új, korszerűbb rendszerről van szó, ezért a rendszer áramellátásának átépítése is szükségessé vált, amelyhez az EON hozzájárulását is be kellett szerezni, a beérkezett jelzőlámpákat pedig be kellett programozni, amelyek a mai napon üzembe álltak – fejtette ki Meixner Barna.