Kóstoltad már a pécsi hambiszörnyeket?

Ha különleges hamburgerekről, óriásbucikról vagy egyedi fűszerezésű húspogácsákról és újszerű szószokról van szó, Pécsett minddel találkozhatunk. Cikkünkben sorra vesszük, hol, milyen hamburgerkülönlegességek lelhetőek fel mediterrán városunkban.

hirdetés

Amerikai étterem – az óriások óriása

Az Amerikai Étterem Kertvárosban található, neve pedig méltán híres az ott kapható hatalmas Jeti Burgerről. A hamburgeróriást marhahús, cheddar sajt, saláta, paradicsom, bacon, hagyma egyvelege adja. Összességében két kilogrammot nyom csak a szendvics, ezt a tetemes mennyiséget nem képes bárki együltő helyében elfogyasztani, épp ezért, mint versenyburger szerepel az étterem kínálatában. Ha valaki képes megenni, akkor nem kell érte fizetni,  és a sikeres vállalkozó fényképe felkerül a dicsőségfalra – ezt a hatalmas átmérőjű óriást még harapni is kihívás.

jeti burger


Bohémia Sörkonyha – Kell ennél több? Chips a burgerben

A Bohémia Sörkonyha a belvárosban, a Nagy Flórián utcában található, kessége a Cheetos burger. Az ételt menüben kapjuk, pikáns ízekkel megáldott fűszeres csónakburgonya, lilakáposzta-saláta, és hagymakarikák mellett. A hamburger maga juicy lucy módszerrel, azaz húspogácsába is belekevert cheddar sajttal töltött, marhahúsból készül, a bucija helyben sütött friss bagel. A különlegessége a húsra finoman ráfektetett sajtos Cheetos darabkák, de van benne paradicsom, házilag készült hamburgerszósz, és a húson kívül is találunk cheddarsajtot.

cheetos burger


STB Streetfood & Bar – A toronyhamburger

A kiszemelt hamburger itt a Smoky BBQ Burger nevet viseli. A köret itt is dukál, szintén csónakburgonyát szolgálnak fel mellé, valamint amerikai káposztasalátát, coleslaw-t. Házi szezámmagos bucival készül, benne húspogácsa, cheddar, bacon, roston sült hagymakarika, paradicsom, fodros zöld saláta, és füstös házi barbecue szósz. Egyediségét és nagyszerűségét az összetevők aránya adja. A hús kellően vastag, a rajta elhelyezett paradicsomok és hagymák tökéletes mennyiségű tornyokban állnak.

Smoky BBQ Burger


Ernesto Pizzéria – Ketchup, mustár, majonéz?

Az Ernesto Pizzéria hamburgerének különleges ízét szósza, a ketchup, majonéz és mustár egyvelege adja. Ráadásul nem sajnálják ki belőle. A hamburger méretre nagyobb az átlagosnál, méltán hirdetik óriáshamburgerként. Bucija minden kétséget kizáróan házi készítésű, csak úgy, mint a 20 dekás húspogácsa. Egyéb tekintetben hozza a kötelezőt. Elegendő mennyiségben találnunk benne paradicsomot, hagymát, uborkát és salátát – egyikből sincs sok. A kipróbálásra érdemes burgerek között a helye.

SAMSUNG CAMERA PICTURES


Saloon Pizzéria – A húspogácsa

A fűszerezett marhahúson hagyma, paradicsom és csemegeuborka pihen, alatta találjuk a ketchupot és cheddar sajtot, salátát. Ennél a hamburgernél a húspogácsa és a savanyú uborka ízének kombinációja az, amiért különleges hamburgernek számít, ezt bizonyára a hús fűszerezése adja. A köret hozzá sima sült krumpli, bucija szezámmagos, kellően puha.

SAMSUNG CAMERA PICTURES


Streat burger & szendvics – aioli burger

Az aioli burger különlegessége a házi aioli szósz, ami egy édeskés hagymalekvárral kombinált fokhagymás-majonézes szósz. A húspogácsa közepesen átsütött, amelyre lágyan ráolvad a gouda sajt. A paradicsom sem maradhat el – így egy letisztult, kifejezetten finom hamburger a végeredmény.

aioli burger