Kovács Ágnes még nem polgármesterjelölt

Kovács Ágnes22

hirdetés

Még nem adta le a jelöltállításhoz szükséges ajánlóíveket a baloldal Pécsen. Így hivatalosan sem polgármesterjelöltjük nincs és képviselőjelöltjeik nincsenek. Ennek ellenére Kovács Ágnes már óriásplakáton hirdeti, hogy ő Pécs egyik polgármesterjelöltje.

Úgy hirdeti önmagát polgármesterjelöltnek Kovács Ágnes, hogy egyelőre és hivatalosan még nem az! Ugyanis még egyetlen darab támogató aláírást sem adott le, így hivatalosan sem polgármesterjelöltje, sem képviselőjelöltjei nicsenek a fél-baloldali szövetségnek (a DK ugyanis külön indul, így nem egységes a baloldal Pécsen.)

A helyi választási irodától megtudtuk: egyelőre csak a Fidesz-KDNP és az Összefogás Pécsért Egyesület adott le a jelöltállításhoz szükséges aláírásokat.

Kovács Ágnes11

A jelenséggel kapcsolatban megkerestük Kovács Ágnest, mert arra voltunk kíváncsiak, hogy csütörtöki nyilatkozata szerint, pénteken leadták-e már a jelöléshez szükséges íveket. Ha pedig nem, akkor nem érzi-e elhamarkodottnak a plakát-kampányát.

Mint mondta, sem ő, sem a képviselőjelöltek nem adták még le az aláírásokat, hanem szeptember 8-ig továbbra is gyűjtik a szignókat, s csak azt követően adják le az íveket.

– Mostantól sokkal nyugodtabban tudunk beszélgetni az emberekkel, meg tudjuk ismertetni programunkat, miközben nem is tévesztjük meg őket azzal, hogy az ívek leadása ellenére is gyűjtjük az aláírásokat – mondta Kovács.

Arra a kérdésünkre, miszerint nem tévesztik-e meg a pécsieket azzal, hogy plakáton hirdetik a polgármesterjelöltet, miközben még le sem adták az induláshoz szükséges aláírásokat és nyilvántartásba sem vették a jelöltet, azt mondta: nem gondolja, hogy ezzel probléma lenne, hiszen bizonyosan nem lesz akadálya sem az ő, sem a többi jelölt indulásának.

Hozzátette: minden párt jelöltje így hirdeti magát, sőt, a sajtó is folyamatosan ezzel a titulussal illeti őket. Megjegyezte: Kővári János például már az aláírásgyűjtés kezdete előtt így hirdette magát plakátokon.