Nem indít saját jelöltet az MSZP

Nem indít Pécsen saját jelöltet a polgármesteri címért és a képviselői helyekért az MSZP és az Együtt-PM. Helyette a Forum Sopianae Egyesülettel szövetségben támogatják az aspiránsokat közösen. A polgármesteri posztért a gyermekorvosként dolgozó Kovács Ágnes indul – civilként. 

hirdetés

Kovács Ágnes bemutatkozó sajtótájékoztatóján azt mondta: jelöltjeik között megtalálható jogász, egészségügyi dolgozó, közgazdász, tanár, szakszervezeti képviselő. Önmagáról hozzátette: gyermekorvosként nap mint nap találkozik a pécsiek problémáival, tudja, hogy a városnak változásra van szüksége.

A pécsi problémákról szólva elmondta, hogy 2011 óta 10 ezer fővel csökkent Pécs lakossága, kevesebb hallgató választja az egyetemet, rossz a közbiztonság, kevés a munkahely.

mszp jelöltek2

Programjáról szólva kiemelte: polgármesterként az egészségügyi ellátás fejlesztését, például egy új, Kertvárosban megépíteni tervezett rendelőintézet létesítését, a kórházak, rendelők körüli ingyenes parkolás bevezetését indítaná el.

Emellett úgy segítené a munkahelyteremtést, hogy csökkentené a helyi adókat, többet hagyna a kisvállalkozásoknál és a lakosságnál, például eltörölné az építményadót a 65 négyzetméternél kisebb otthonnal rendelkezőknél.

Hozzátette: a közbiztonság tekintetében széles társadalmi egyetértésen alapuló bűnmegelőzési stratégiát dolgozna ki.

– Hiszem azt, hogy csapatommal és a programommal megújítható Pécs – jelentette ki.

Gulyás Emil, a szocialisták város elnöke azt mondta: eszükbe sem jutott, hogy egyedül induljanak az önkormányzati választásokon, szövetségben gondolkodtak, mert „nem egy-egy pozíció érdekli őket, hanem nyerni szeretnének”.

Berkecz Balázs, az Együtt-PM elnökségi tagja úgy fogalmazott, nem folytatható az, ami ma Pécsen van, ezért csatlakoztak a szövetséghez.

– Pécs az elmúlt 24 évben lefelé ment a lejtőn, ezzel a csapattal vissza tudunk kapaszkodni, mondta.

[box title=”Vannak párttagok is, az MSZP és az Együtt adja a pénzt és az aktivistákat” box_color=”#cc1a1a”]

Bár Kovács Ágnes a szövetség egyik tagjához sem köthető, a három szervezet közösen indítja őt. A jelöltek között ugyanakkor vannak párttagok is. A tizenkilenc aspiráns közül hetet ad a Forum Sopianae, hatot az MSZP és hatot az Együtt-PM. Berkecz Balázs és Gulyás Emil is úgy nyilatkozott: a polgármesterjelöltet és a képviselői helyekre pályázókat is segíti a két baloldali párt anyagilag és saját aktivistáival is.

A jelöltek:

Heid László
Belányi Lajosné
Kertész János
Sör Attila
Gulyás Emil
Papp Dezső
Both Vilma
Fajkis Ildikó
Hoffbauer József
Csonka Tibor
Molnár Géza
Gazdag István
Betlehem István
Schmuck Roland
Tóth Antalné
Korner Zsuzsanna
Hofekker Ferenc
Vilmos László
Ökrös Imre[/box]